Wedstrijdverslag VEV 67 – Achilles 1894

05 mrt 2024 | Nieuws, Selectie, Teams

Zaterdag 2 maart 2024 stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen VEV 67 op het programma, de laatste jaren waren beide teams immer aan elkaar gewaagd, gezien de uitslagen, altijd een gelijkspel.


Op een slecht, hobbelig veld werden de degens gekruist en streden beide teams voor de overwinning. VEV 67 bleek het beste om te gaan met de veldomstandigheden en zorgde middels veel energie dat Achilles de eerste 15 minuten weinig aan voetbal toe kwam, hetgeen resulteerde na een kleine 10 minuten in een  terechte voorsprong voor VEV 67.

Langzamerhand kreeg Achilles wat meer vat op de tegenstander, zonder echt gevaarlijk te worden, hetgeen niet leidde tot uitgespeelde kansen, dit gold idem voor VEV 67. Achilles kwam beter in de wedstrijd en controleerde het spel hetgeen resulteerde in de 35′ tot de verdiende gelijkmaker, middels Rachid, na goed storen, kwam de bal bij Ferdi die wel met deze kans wist om te gaan, dus de 1-1 was een feit. Deze stand werd behouden tot de rust.

Na de thee, waarbij de teams ongewijzigd het veld betraden waren de eerste 10 minuten eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste helft, een controlerend Achilles 1894 en verder geen vuiltje aan de lucht. Dit duurde echter tot ongeveer de 65′ waarbij VEV 67 kort achter elkaar 2 grote kansen kreeg en voor Achilles 1894 Melvin prima reddingen in huis had.

VEV 67 wilde meer en zette hoog druk en leek energieker, de 2e bal werd door Achilles al meer verloren en VEV 67 werd  dreigender. Nogmaals werden er verschillende kansen door VEV 67 niet afgemaakt, totdat in de 75′ vanuit een corner, zij tot dan toe terecht,  de 2-1 scoorden.

Middels verschillende wissels probeerde Achilles 1894 nog het tij te keren, behoudens een kopkans van Rachid was dit echter het laatste feit en na 93 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal en verloor Achilles 1894 deze wedstrijd uiteindelijk terecht.

Komende zaterdag volgt een cruciaal duel thuis tegen Bedum, 3 punten zijn zeker nodig.

Steun de mannen van Wilko Niemer, zaterdag 9 maart 2024 aanvang om 15.00 uur op ons sportpark.

U