Wedstrijdverslag RSC – Achilles 1894 2-1

31 mei 2024 | Selectie, Wedstrijdverslag

Afgelopen woensdag 29 mei 2024 speelde Achilles in de tussenronde voor eventuele promotie naar de 1e klasse haar eerste wedstrijd uit tegen RSC. Tegen deze ploeg uit Rossum, onder de rook van Enschede, werd ’s avonds om 19.15 uur gespeeld.

Achilles, zonder 2 basisspelers Remy en Rachid, moest wederom schakelen naar een andere opstelling en speelwijze. In de eerste 20 minuten was het vooral aftasten en kwam Achilles niet echt in haar spel met veel balverlies en foute passes.

RSC bleek een jonge energieke ploeg te hebben, speelde fris en fel. In de 26’ komt Achilles door Romario, na een mooie aanval op 0-1, maar lang kan deze voorsprong niet worden vastgehouden. 3 minuten later maakt RSC gelijk na slecht uitverdedigen van Achilles, het is 1-1. RSC ruikt dat er meer in zit en zet even goed aan.

Arne behoedt Achilles tot 2 keer toe voor een achterstand. In de 43’ na weer slecht uitverdedigen valt het volgende doelpunt. We gaan de rust in met 2-1.

In de 2e helft zien we eigenlijk hetzelfde wedstrijdbeeld. Doordat Achilles meer ruimte weg geeft komt RSC in de gelegenheid middels counters om de wedstrijd op slot te gooien. Arne speelt alleen een dijk van een wedstrijd en is bijna niet te passeren.

In de 81’ is Arne helaas kansloos na weer een fout in de verdediging en raakt hij de doorgebroken speler ongelukkig met de voet. RSC krijgt een penalty en Arne rood. RSC weet deze kans niet te benutten, het blijft spannend. Achilles krijgt nog 1 kans door een mooi afstandsschot van Leon, maar de keeper van RSC tikt deze mooi uit de kruising.

Na 94 minuten fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. Achilles ligt eruit en is uitgespeeld voor dit seizoen.

RSC gaat naar Stiens voor de volgende horde. Jammer dat het weer niet is gelukt middels PD wedstrijden een trede omhoog te gaan. Alle speren zijn nu weer gericht op komend seizoen. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Gezien het verloop van dit seizoen mogen we echter tevreden zijn met waar we vandaan komen. De trainerwissel heeft wel zijn effect gehad, daar kunnen we verder op bouwen komend seizoen.

We nemen afscheid van Jaimey, Ruben en Arne en van de medische / verzorgende staf Bas en Willem Jan. Voor deze 2 laatsten is Merijn Alting bereid gevonden om deze taak op zich te nemen en daar zijn we heel blij mee!

Van de spelers en staf die ermee stoppen of elders gaan voetballen nemen we bij de start van het nieuwe seizoen op gepaste manier afscheid.

Tevens is dit het laatste wedstrijdverslag van uw Twitteraar. Tot volgend seizoen. 

Uw Twitteraar