Wedstrijdverslag LTC – Achilles 1894 2-1

28 mei 2024 | Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag stond de Asser derby LTC – Achilles 1894 op het programma. Voor de eindstand niet meer zo interessant, maar natuurlijk stond de eer wel op het spel. Ook kon Achilles de 3e periode verzilveren.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt en kenmerkte het spel zich eigenlijk als een schaakspel. Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en er werd hard gewerkt zonder noemenswaardige kansen aan beide kanten.

We moesten wachten tot de 27’ toen Achilles via een prachtige aanval en een hele mooie voorzet van Leon, Ferdi de 0-1 met een snoekduik tussen de palen kopte. Even later kreeg hij nogmaals een kans maar deze bal werd voorlangs geschoten. LTC liet weinig kansen noteren, maar werd vlak voor het rustsignaal gevaarlijk. Gelukkig redde Arne prima dus gingen we de rust in met een 0-1 stand.

De tweede helft werd begonnen onder een mega hoosbui, alleen de beide teams stonden op het veld, de rest van het publiek was toeschouwer vanuit de kantine of het terras. Uit een ongelukkige scrimmage voor het doel van Achilles kreeg Ruben de bal op de hand en werd er een strafschop gegeven die LTC benutte: 1-1 .

Het zonnetje brak weer door, het publiek ging weer rondom het veld staan. Achilles deed zijn best, maar speelde niet zijn beste wedstrijd. Het leek erop dat we een 1-1 eindstand zouden bijschrijven, echter in de 81’ scoorde LTC uit een slecht weggewerkte corner van Achilles de 2-1.

Achilles probeerde nog wel aan te zetten, maar zonder het gewenste resultaat. De laatste wedstrijd werd dus een verlies van 2-1 in deze derby. LTC de punten, Achilles de 3e periode.

Woensdag 29 mei 2024 spelen we uit in Rossum, tegen RSC om een volgende ronde te bereiken in de PD wedstrijden.

Helaas spelen we uit, hopelijk zien we toch nog wat suppoorters uit Assen aan de lijn. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Hopelijk kunnen de mannen van Wilko Niemer zich nogmaals opladen en wellicht krijgen we dan nog toetsjes in de na competitie.

Uw Twitteraar