Wedstrijdverslag Lewenborg 1- Achilles 1894 1

20 mrt 2024 | Nieuws, Selectie, Teams


Afgelopen zaterdag stond er een zware opgave voor onze mannen uit Assen. In de eerdere ontmoeting dit seizoen tegen de oranje formatie uit Groningen werd er thuis met 2-3 verloren.

Om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen heeft Achilles de vorige wedstrijd tegen Bedum goede zaken gedaan door met 4-2 te winnen. Maar deze zaterdag stond er weer een kraker onderin op het programma.


Op het moderne complex van FC Lewenborg trad Achilles aan in de blauw-gele kleuren van het uittenue om de drie punten mee naar Assen te nemen. Maar het begin was er vanuit de thuisploeg. Via een rollende bal op de paal schrok Achilles wakker.

Het veldspel werd snel beter en namens Ferdi Hidding werd er met een strak schot buiten de 16 raak geschoten. Dit was tevens de 125ste treffer voor onze topscoorder. Deze goal gaf een boost en nog meer zelfvertrouwen in balbezit voor Achilles.

Na een uitstekende combinatie aan de linkerkant kwam Tim Migchelsen met een uitgemeten voorzet waardoor Remy na 12 minuten de stand al op 0-2 wist te brengen. Helaas werd vlak na de 0-2 Robin Coster gewisseld die door een eerdere overtreding niet meer verder kon. De nog in de onder 19 voetballende Nick Jagt verving hem.

In het verdere verloop van de eerste helft liet de ploeg van de afwezige hoofdtrainer Wilko Niemer (ski vakantie) zien dat er niks te halen viel voor de Groningers. Het goede veldspel zorgde voor controle in de achterhoede maar ook voor kansen voorin via Romario, Remy, Ferdi en Bastiaan uit een corner.


In de 49ste minuut wist Remy na een uitstekende hoge lange bal van Bastiaan de 0-3 te maken. Dit was Remy zijn tweede goal vanuit een aanname op de borst en een bekeken schot met links. De 0-4 werd uit een strak aangesneden corner van Ferdi binnengekopt door Bastiaan waardoor er 20 minuten voor tijd de drie punten binnen leken.

In de 88ste minuut mocht Lewenborg nog een speler achter de penalty stip zetten na een overtreding van onze keeper Melvin van den Broek. Hij wist zijn eigen fout uitstekend te herstellen door de penalty te stoppen en voor een extra lekker gevoel de 0 te houden. Deze welverdiende drie punten kon door de gehele selectie en fanatieke aanhang boven op het balkon gevierd worden en biedt perspectief voor de komende fase in dit seizoen.


De nog jonge spelers Dirk van Rooijen en Nick Jagt hebben zich uitstekend laten zien en zullen zelf tevreden op hun minuten mogen terug kijken. De volgende wedstrijd voor Achilles staat op donderdag 28 maart op de planning tegen Noordscheschut om 20.00 uur.

Opnieuw biedt zich hier een kans voor de ploeg van trainers duo Wilko Niemer en Raymond Middel om een mooie wedstrijd op de mat te leggen.