Wedstrijdverslag Gorecht – Achilles 1894

07 apr 2024 | Nieuws, Selectie, Teams

Zaterdag 6 april 2024 stond de 6 punten wedstrijd Gorecht – Achilles op het spel. Zou Achilles de goede vorm door kunnen zetten na de daverende overwinning op de koploper de week ervoor? Gorecht presteerde immers de afgelopen weken onder haar kunnen en was ook afgezakt richting de middenmoot.

Voetballen op de eerste mooie lentedag

Aan de temperaturen heeft het niet gelegen want de eerste mooie lentedag kondigde zich aan. Echter wie het hoofdveld van Gorecht in ogenschouw nam zou het een moeilijke pot voetbal zien worden: een en al hobbel en hoog gras. Niet in het voordeel van technische ploegen.

Achilles kwam best gehavend het veld op, daar 2 spelers nog een schorsing moesten uitzitten en Romario helaas wederom geblesseerd moest afhaken. Dus de staf moest aardig puzzelen voor een sterke formatie. 

Vanaf de aftrap werd het snel duidelijk dat Gorecht , met veel energie, vanmiddag echt voor de 3 punten ging. Achilles oogde erg onrustig en had, mede door het veld, veelvuldig balverlies. Na 9 minuten werd Gorecht wel heel simpel aan een voorsprong geholpen, in plaats van de bal weg te roeien werd deze heel eenvoudig in de voeten van een van de voorwaartsen van Gorecht gegeven, wat resulteerde in een 1-0 achterstand. 

Achilles kon in de eerste helft geen vuist maken en verloor de slag op het middenveld, met  af en toe spaarzame acties voorin,  echter kansen werden niet gecreëerd. Op slag van rust werd het 2-0 voor Gorecht, doordat er niet goed werd verdedigd en gezien het spelbeeld was dit niet geheel onverdiend.  

In de tweede helft werden enkele mutaties bij Achilles doorgevoerd om het tij enigszins te keren, dat bleek echter weinig tot niets uit te halen. Uit een counter scoorde Gorecht nog de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. 

Gezien de overige uitslagen blijven we hangen op een PD plaats. Aanstaande zaterdag kijken we uit naar een cruciaal treffen thuis tegen Grijpskerk om de 3 punten in Assen te houden. De onderste 4 zijn wel bekend maar de 10e plaats is erg belangrijk, wel of geen PD wedstrijden. Hopelijk kunnen de geschorste spelers aanstaande zaterdag weer het verschil maken en kan Achilles vol voor de winst gaan. 

Uw Twitteraar