Wedstrijdverslag Achilles 1894 – VV Kollum 4-2

08 mei 2024 | Nieuws, Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag op 4 mei stond de belangrijke wedstrijd Achilles 1894 – VV Kollum op het programma. Bij winst zou Achilles zich zo goed als zeker handhaven in de 2e klasse.

Onder wederom prima weersomstandigheden werd er om 15.00uur afgetrapt. Vanaf de aftrap liet Achilles zien dat zij vandaag de wil op wilden leggen ten opzichte van de tegenstander Kollum, wat in de 7e minuut al een hele grote kans opleverde voor Nando Frans. Helaas in de rebound schoot Nando de bal net naast.

Achilles sprong wel slordig met haar kansen om en was te onzorgvuldig in de passing en er was veel onnodig balverlies, echter de grootste kansen waren voor Achilles.

Nadat Remy in de 25ste minuut nog een grote kans miste, was het in de 31 ste minuut wel raak, een typische Ferdi Hidding goal, uit een moeilijke hoek toch nog scoren 1-0. Direct daarna stond het al 2-0. Mede door een mooie aanval wist Thomas Verra, die vandaag in de basis begon, te scoren.

Achilles was en bleef de betere ploeg en voetbalde zo de ruststand binnen. Na de thee tapte Kollum uit een ander vaatje en speelde de eerste 20 minuten na rust beter dan Achilles, Arne kwam niet echt in de problemen.

Achilles voetbalde onrustig en speelde de tegenstander eigenlijk in de kaart. Dit resulteerde in de 65’ tot de 2-1, gelukkig wist Achilles zich te herpakken en dat resulteerde in de 73’ minuut tot de 3-1 via een corner die Bastiaan Jager mooi binnen knikte.

Kollum gaf zich nog niet gewonnen en scoorde in de 84ste minuut de 3-2. Het slotakkoord was echter voor Achilles.

Met een prachtige actie van Leon en Romario werd de topscoorder Ferdi nogmaals gevonden, die de eindstand op 4-2 bepaalde. Door deze zege deed Achilles prima zaken en speelde zich zo goed als zeker veilig, komend weekend staat de wedstrijd tegen VV Groningen op het programma.

Normaliter moet deze met grote cijfers worden gewonnen. Bij winst doen we goede zaken voor de 3e periode, die de week erop beslist kan worden in de thuiswedstrijd  tegen Surhuisterveen.

Wees van harte welkom bij deze wedstrijden!

Uw Twitteraar