Wedstrijdverslag Achilles 1894 – Surhuisterveen 2-1

21 mei 2024 | Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag 18 mei 2024 speelde Achilles 1894 de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie 23/24.

De tegenstander kwam uit het Friese Surhuisterveen, momenteel op de 3e plaats, en stond evenals als Achilles mee bovenaan in de 3e periode. Bij winst zouden wij zeer goede zaken doen en krijgen we wellicht nog een toetje middels PD wedstrijden.

Onder wederom stralende omstandigheden werd er afgetrapt op het Sportpark Marsdijk. Bij Achilles ontbraken Bram ( toernooi 0-19 in Barcelona) en de kersverse vader Remy. Dus de staf moest even weer wat puzzelen om een sterke formatie in het veld te krijgen.

Surhuisterveen begon heel scherp en attent, want na 1 minuut stond het al 0-1. Achilles was nog niet bij de les. De eerste 20 minuten waren duidelijk voor de tegenstander, gelukkig wist Arne zijn doel verder leeg te houden.

Langzamerhand klom Achilles wat uit zijn schulp en begon beter te voetballen, vooral het middenveld van Achilles werd steeds sterker en ook de voorwaartsen werden in stelling gebracht, helaas niet met het nog gewenste effect. Er werd gerust met een 0-1 achterstand.

De 2e helft was er een wissel bij Achilles. Robin nam de positie in van de aangeslagen Ruben. Achilles startte fris en fel, wat resulteerde in de 49e minuut met de gelijkmaker van Chris die deze middag overal te vinden was.

Achilles wilde meer en zette de tegenstander goed onder druk. In de 66e minuut mist Ferdi een goede kans. In de 68e minuut scoort Achilles middels Romario via een hele fraaie kopbal vanaf de 16 meter. De assistent scheidsrechter van Surhuisterveen blijft alleen zijn vlag omhoog houden voor vermeend buitenspel. Helaas neemt de scheidsrechter dit over. Via filmopname beelden van Surhuisterveen blijkt gewoon dat het een glaszuivere goal is. Best wel een domper voor Achilles. Maar even later in de 71e minuut, na weer een goede aanval, weet Kerim de 2-1 er in te schieten.

Nadat Ferdi en Chris nog 2 hele goede kansen missen en Arne goed zijn hok schoon houdt naderen we het eind van de wedstrijd. Chris krijgt nog een publiekswissel en spelen we 5 minuten door in blessure tijd.

Het verlossende eindsignaal klinkt en Achilles wint deze pot met 2-1. Hetgeen inhoudt dat we bovenaan in de 3e periode staan en volgende week, uit bij LTC, dit kunnen verzilveren. Het moet wel heel raar lopen als we dit niet meer redden. 

Bij het behalen van de 3e periode hebben we na de wedstrijd nog een klein feestje bij Achilles. Bij deze ook een oproep aan de jeugd om het eerste elftal volgende week aan te moedigen, een ieder is welkom bij de buren! In dit geval LTC. 

Uw Twitteraar