Wedstrijdverslag Achilles 1894 – Grijpskerk

15 apr 2024 | Nieuws, Selectie, Teams

Afgelopen zaterdag moest het vlaggenschip van Achilles de zure nederlaag van een week geleden wegpoetsen in de thuiswedstrijd tegen Grijpskerk.

Voor de winterstop werd er in barre omstandigheden 1-1 gespeeld in Grijpskerk, gelukkig waren de weergoden ons zaterdag goed gestemd. Op een hele mooie grasmat met een heerlijke temperatuur en het nodige publiek op het terras werd begonnen met de wedstrijd.

In de eerste 2 minuten kreeg Achilles twee grote kansen die helaas niet verzilverd werden. Daarna was het veel aftasten en werd er door Achilles te weinig met diepgang gevoetbald.

Grijpskerk speelde zeer behoudend en loerde veelal op haar twee spitsen, die echter geen kansen kregen. Achilles probeerde wel haar kansen te grijpen en voelbalde met veel energie. Een groot verschil met vorige week, Achilles was heer en meester op het middenveld.

De ruststand werd bereikt met een 0-0 stand. In de rust wist de staf door enkele tactische ingrepen een nog effectiever Achilles binnen de lijnen te krijgen, wat in de eerste 10 minuten na rust leidde tot twee hele grote kansen, die helaas niet werden verzilverd. 

We moesten tot de 56’ wachten toen Ferdi middels een schot, getoucheerd door een verdediger de ban brak en de 1-0 scoorde. Achilles bleef druk zetten en een schot van Leon werd ternauwernood tegengehouden door de doelman van Grijpskerk.

Vanuit de corner die volgde kreeg Achilles een penalty die deze keer door Ruben werd genomen die zijn eerste goal voor Achilles scoorde en de 2-0 opleverde.

De mooiste goal volgde in de 67’ via een vlot lopende aanval en via het hakballetje van Remy op Bram, scoorde Bram de 3-0. Fantastisch voor Achilles en Bram, die werd uitgeroepen tot man of the match, die een goede wedstrijd beloonde met een goal.

Achilles bleef heerlijk door voetballen en Grijpskerk kwam er niet aan te pas. Remy zorgde voor het slotakkoord door vanaf 20 meter heerlijk in de kruising te schieten. In de 90’ scoorde Grijpskerk nog een ere treffer, waaraan een duidelijk buitenspel luchtje hing.

Achilles won zeer verdiend met 4-1 en klimt weer wat op de ranglijst. En passant staan we op plek 2 in de 3e periode.

Komende zaterdag de wedstrijd uit tegen Drenthina, de nummer 2 op de ranglijst die de ambitie heeft om voor het kampioenschap te gaan. Zaak voor Achilles om daar de huid duur te verkopen en voor een verrassing te zorgen. 

Uw Twitteraar