Wedstrijdverslag VV Groningen – Achilles 1894 0-6

14 mei 2024 | Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag trad Achilles 1894 aan in de uitwedstrijd bij VV Groningen. Vraag was vandaag niet of Achilles zou winnen, maar wel met hoeveel. In de thuiswedstrijd was het immers 8-0 geworden. In de strijd om de 3e periode kan het doelsaldo namelijk wel eens doorslaggevend zijn.

Achilles trad aan in dezelfde opstelling als de week daarvoor en startte zeer energiek op het zonovergoten sportpark, het leek wel eenrichtingsverkeer richting de goalie van VV Groningen.

De eerste kansen waren er voor Ferdi, maar hij was ongelukkig in de afwerking. Echter na 5 minuten wist Bastiaan vanuit een corner met zijn hoofd te scoren 0-1.

Achilles speelde in een hoog tempo en liet VV Groningen alle hoeken van het veld zien, maar was slordig in de afwerking voor de goal en vooral Ferdi ontbeerde het nodige geluk om te scoren. In de 20ste minuut volgde een penalty voor Achilles, de goed spelende Chris werd onderuit gehaald en Ruben wist dit buitenkansje wel te verzilveren met de 0-2.

We moesten tot de 35ste minuut wachten alvorens Bastiaan wederom uit een corner de 0-3 binnen kopte. In de 38ste minuut scoorde Thomas de 0-4 na een mooie steekbal van Kerim. Dit was tevens de ruststand. 

Na de rust traden Robin en Michael aan als verse krachten en werden Ruben en Remy gespaard voor de komende wedstrijden. Achilles speelde nog steeds energiek, maar het vizier richting goal stond niet op scherp. Zowel Bastiaan, Ferdi en Leon misten mooie opgelegde kansen, daardoor bleef de stand lang 0-4.

In de laatste 10 minuten weet Achilles dan toch nog de stand op te voeren, eindelijk weet Ferdi te scoren en wordt het 0-5. Het slotakkoord is voor Tim die de 0-6 scoort.

Al met al een prima prestatie en gezien de rest van de uitslagen staat Achilles gewoon veilig. Volgende week kan bij winst een zeer goed resultaat worden behaald in de 3e periode en wacht daarna nog de clash tegen plaatsgenoot LTC.

Dus wellicht dat we nog een toetje krijgen door PD wedstrijden te spelen richting 1ste klasse. Volgende week speelt Achilles haar laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie tegen Surhuisterveen, komt allen om deze belangrijke pot te zien. 

Uw Twitteraar