Ook Achilles 1894 maakt een muur tegen zaadbalkanker

13 apr 2024 | Algemeen, Nieuws

In samenwerking met FC Emmen, EasyToys, Stichting Zaadbalkanker en acht andere amateurverenigingen maken ook wij een muur tegen zaadbalkanker en gaan wij de komende periode aandacht vragen voor de campagne Check Je Ballen.

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Emmen – Jong Ajax organiseerde FC Emmen een programma met diverse gastsprekers en activiteiten gericht op het vergroten van bewustwording rondom zaadbalkanker.

Na de wedstrijd werden we voorzien van promotiematerialen om de campagne voort te zetten, waaronder ballentassen met ‘Check je Ballen’-opdruk en sokkels met vitrineboxen om op speelse wijze aandacht te vragen voor het regelmatig checken van de zaadballen. De komende periode zorgen we met flyers, posters, zuilen en digitale communicatiemiddelen ervoor om de campagne verder te ondersteunen.

Het hoogtepunt van de campagne wordt de EasyToys: It’s Playtime Night (Check je Ballen-editie) op dinsdag 16 april, een avond vol entertainment, prijzen en aandacht voor zaadbalkankerpreventie.

Met deze vervolgstappen zetten wij ons bij de vereniging in voor het vergroten van bewustwording rondom zaadbalkanker en het stimuleren van regelmatige zelfchecks, met als doel het vroegtijdig signaleren van zaadbalkanker en daarmee de kans op volledig herstel te vergroten.