Nova van Roeden tekent contract bij FC Groningen!

30 nov 2023 | Algemeen, Nieuws

Met een excuus naar Nova van Roeden voor deze veel te late publicatie willen we met gepaste trots en zeker niet minder gemeend je in het zonnetje zetten. Achilles 1894 is trots op hoe jij je hebt ontwikkeld!

Van turnen naar voetbal

Toen Nova een jaar of zeven was ging zij turnen en bleek dat ze dit niet onverdienstelijk deed. Ze kwam in de selectie en trainde naast haar trainingen in Assen ook in Heerenveen. Uiteindelijk bleek dat de lol eraf ging en besloot Nova na lang wikken en wegen te stoppen met turnen. Haar schoolvriendinnetje voetbalde bij Achilles 1894 en dat vond Nova wel erg interessant. Na een proeftraining mee te hebben gedaan besloot ze als 9 jarig meisje ook graag te willen voetballen.

FC Groningen

Afgelopen juni had Nova twee selectiedagen bij FC Groningen voor het damesvoetbal. Het waren ontzettend leuke dagen met flinke opkomst. De zaterdag erna zou ze per e-mail te horen krijgen of ze geselecteerd was. Het werd een lange zaterdag om in spanning het verlossende antwoord af te wachten: Nova is geselecteerd, ze is erbij!

Contract FC Groningen

Afgelopen september mocht Nova haar contract tekenen bij FC Groningen! Zij traint drie keer in de week bij FC Groningen en op dinsdag- en donderdagavond nog bij Achilles 1894 en doet op zaterdag ook de wedstrijden bij Achilles 1894 mee. Jammer genoeg speelt FC Groningen nog geen competitie, wel heeft Nova haar eerste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle gehad. Deze wedstrijd eindigde met een eindstand van 1-1.

Ontwikkeling

Je Achilles 1894 trainer Leon Regtop heeft nog een paar mooie woorden voor je:

Ik heb Nova 2 seizoenen mogen trainen/coachen. In de JO13-1 en de JO15-1. Vooral in de JO15 heeft ze zich enorm ontwikkeld. Ze wist zich staande te houden tussen de fysieke jongens en heeft terecht een plek verdient bij de meiden afdeling van FC Groningen. Met haar passie voor voetbal en haar doorzettingsvermogen liet ze vaak zien een stabiele linksback te zijn. Nova’s kwaliteiten zijn haar snelheid, kunnen passen en schieten met beide benen, haar verre inworp en het vermogen om gegeven opdrachten uit te voeren. Voor Achilles is het jammer dat ze is vertrokken, maar voor Nova is het een mooie kans om in Groningen te laten zien wat ze te bieden heeft. Afgelopen seizoen was ze al enorm trots om een keer in de week mee te trainen en af en toe wedstrijden met de meiden te spelen. Ze was daarom ook opgelucht toen ze te horen kreeg dat de meidenafdeling van Groningen daadwerkelijk competitiewedstrijden ging spelen. Ze heeft het enorm naar haar zin bij Groningen en we wensen haar veel succes in dit avontuur.

Binnenkort kom ik graag langs op Corpus Den Hoorn om je ontwikkeling en voortgang te aanschouwen.

Sander van de Lustgraaf

Hoofdopleiding Achilles 1894