Kaboutervoetbal

Kaboutervoetbal bij Achilles 1894

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar heeft Achilles 1894 een speciaal aanbod. Kaboutervoetbal is samen met leeftijdsgenootjes lekker bewegen met voetbalspelvormen. Kinderen leren spelenderwijs de beginselen van het voetbal en plezier staat voorop. Het is nog geen ‘echte’ voetbaltraining, maar de kinderen zijn lekker buiten in beweging!

Voor wie?

Het kaboutervoetbal is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 6 jaar. Jongens, meiden, klein, groot, iedereen is welkom!

Voor wie?

De trainingen hebben een speels karakter en er worden nog geen wedstrijden gespeeld tegen andere verenigingen. Iedere training begint met een voorstelronde omdat er vaak nieuwe kinderen meedoen.

Het is niet alleen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook leren samenwerken. Omgaan met winnen en verliezen, respect voor elkaar en voor de tegenstander dus.

Tijdens de trainingen, die ongeveer drie kwartier tot een uur duren, leren de kinderen op speelse wijze motorische vaardigheden, balgevoel en ze raken bekend met de spelregels van het voetbal. Zo wordt de aansluiting naar de pupillenteams (vanaf 6 jaar) voorbereid.

De trainingen staan onder leiding van gediplomeerde trainers. We vinden het belangrijk dat ouders aanwezig zijn en blijven kijken, omdat er wel eens hulp nodig is bij een wc bezoek of een losse veter.

Wanneer?

Kaboutervoetbal wordt iedere week op vrijdagmiddag verzorgd. Tijdens de schoolvakanties is er geen training, maar soms organiseert Achilles 1894 wel een leuke activiteit. De trainingen starten om 15.30 uur en duren uiterlijk tot 16:30 uur.

De kinderen en hun ouders worden verzocht 5 minuten van tevoren aanwezig te zijn, zodat op tijd gestart kan worden. Als het te koud of te nat is zal de training niet doorgaan en wordt deze eventueel vervangen door een andere activiteit. Dit wordt gecommuniceerd door de trainer via een speciale WhatsApp-groep en/of via het Achilles 1894 communicatie kanaal ProSoccerData.

Wat moet mijn kind aan?

Voor schoenen (echte voetbalschoenen mag, maar is nog niet noodzakelijk), sokken en een trainingspak dient u zelf te zorgen. Als het koud is, zorg dan voor handschoenen en voldoende laagjes kleding.

Wat zijn de kosten en hoe meld ik mijn kind als lid aan?

Kaboutervoetbal is gratis bij Achilles 1894. Ieder kind mag twee keer een proeftraining mee doen. In verband met verzekeringen is het noodzakelijk dat uw kind, indien hij/zij ‘vast’ bij de kabouters komt, lid wordt van Achilles 1894. Omdat Achilles 1894 graag sport en spel voor jonge kinderen wil stimuleren, zijn hier geen kosten aan verbonden. U kunt uw kind met het formulier hieronder aanmelden als lid bij Achilles 1894.  

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u eens proberen of Kaboutervoetbal iets is voor uw kind(eren), dan kunt u informatie inwinnen en/of uw kind(eren) aanmelden voor een proeftraining.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met de Achilles 1894 Jeugdcoördinatoren Anna Werker (06-41188655) of Bram Bevers (o6-53888096).

Om uw kind voor Kaboutervoetbal aan te melden als lid kunt u gebruik maken van onderstaand formulier. 

Meld uw kind als Lid aan voor Kaboutervoetbal bij Achilles 1894

Kies hier de leeftijdscategorie van het nieuwe lid:

Geslacht

Wat is uw relatie tot het kind wat u als lid aanmeld?

Toestemmingen

8 + 7 =