Kaboutervoetbal bij Achilles 1894

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar heeft Achilles een speciaal aanbod. Kaboutervoetbal is samen met leeftijdsgenootjes lekker bewegen met voetbalspelvormen. Kinderen leren spelenderwijs de beginselen van het voetbal en plezier staat voorop. Het is nog geen ‘echte’ voetbaltraining, maar de kinderen zijn lekker buiten in beweging!

Voor wie is het?

Het kaboutervoetbal is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 6 jaar. Jongens, meisjes, klein, groot, iedereen is welkom!

Hoe werkt het?

De trainingen hebben een speels karakter en er worden nog geen wedstrijden gespeeld tegen andere verenigingen. Iedere training begint met een voorstelronde omdat er vaak nieuwe kinderen meedoen. Het is niet alleen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook leren samenwerken. Omgaan met winnen en verliezen, respect voor elkaar en voor de tegenstander dus. Tijdens de trainingen, die ongeveer drie kwartier tot een uur duren, leren de kinderen op speelse wijze motorische vaardigheden, wat balgevoel en raken ze bekend gemaakt met de spelregels van het voetbal. Zo wordt de aansluiting naar de pupillenteams (vanaf 6 jaar) voorbereid. De trainingen staan onder leiding van gediplomeerde trainers. We vinden het prettig als ouders blijven kijken, omdat er soms nog wel eens hulp nodig is bij een wc bezoekje of een losse veter.

Wanneer is het?

Kaboutervoetbal wordt iedere week op vrijdagmiddag verzorgd. Tijdens de schoolvakanties is er geen training, maar soms organiseert Achilles wel een leuke activiteit. De trainingen starten om 15.30 uur en duren uiterlijk tot 16:30 uur.

De kinderen en hun ouders worden verzocht 5 minuten van tevoren aanwezig te zijn, zodat op tijd gestart kan worden. Als het te koud of te nat is zal de training niet doorgaan en wordt deze eventueel vervangen door een andere activiteit. Dit wordt gecommuniceerd door de trainer via een speciale whatsappgroep.

Welke kleding moet mijn kind aan?

Voor schoenen (echte voetbalschoenen mag, maar is nog niet noodzakelijk), sokken en een trainingspak dient u zelf te zorgen. Als het koud is, zorg dan voor handschoenen en voldoende laagjes kleding.

Hoe zit het met lid worden en wat zijn de kosten?

Kaboutervoetbal is gratis bij Achilles 1894. Ieder kind mag twee keer een proeftraining mee doen. In verband met verzekeringen is het noodzakelijk dat uw kind, indien hij/zij ‘vast’ bij de kabouters komt, lid wordt van Achilles 1894. Omdat Achilles graag sport en spel voor deze jonge kinderen wil stimuleren zijn hier geen kosten aan verbonden.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u eens proberen of Kaboutervoetbal iets is voor uw kind(eren). dan kunt u informatie inwinnen en/of uw kind(eren) aanmelden via het e-mailadres coordinatoren@achilles1894.nl. Voor meer informatie kunt u ook bellen met Anna Werker (tel. 0641188655). Kom rustig een keer kijken bij een van de trainingen en doe vrijblijvend mee!

 

0
X