Jeugd Mannen O19 strijdt in Assen en Veendam om EK-ticket

26 jan 2024 | Activiteiten, Algemeen, KNVB, Nieuws

Het EK-kwalificatietoernooi van Onder 19 wordt gespeeld van 20 tot en met 26 maart 2024.

De Oranjetalenten gaan het beslissende kwalificatietoernooi in Assen en Veendam spelen. Onder 19 moet daar zien af te rekenen met Litouwen, Frankrijk en België. Alleen de poulewinnaar plaatst zich voor de eindronde.

De wedstrijden vinden plaats bij Achilles 1894 in Assen en in het Henk Nienhuis Stadion, de thuishaven van Veendam 1894. In Assen waren de Oranjeteams de laatste jaren al vaker te zien. Dat geldt niet voor Veendam. Daar speelde Oranje onder 18 afgelopen november voor het eerst in 23 jaar. Met succes, want er kwamen veel toeschouwers naar de duels met Zweden.

Onder 19-coach Mischa Visser is blij dat zijn ploeg in deze beslissende kwalificatieronde in eigen land op de steun van de Oranjefans kan rekenen. “De supporters kunnen in maart genieten van topjeugdvoetbal. We zitten helaas in veruit de zwaarste poule, maar dit zijn tegelijkertijd geweldige wedstrijden om te spelen. Het is een prachtige uitdaging om te laten zien wat we in ons mars hebben, want ook onze tegenstanders zijn niet blij met ons. We kunnen winnen.”

De tegenstanders

Oranje onder 19 opent het toernooi op 20 maart tegen Litouwen. Drie dagen later wacht Frankrijk. Op 26 maart sluit de ploeg af met de – mogelijk beslissende – Derby der Lage Landen tegen België. Coach Mischa Visser over de tegenstanders: “Litouwen kennen we nog niet. Daar gaan we ons in verdiepen. Frankrijk is altijd een topland in het jeugdvoetbal. Dit is een hele sterke lichting die we al kennen van Onder 17. Toen speelden we de EK-finale tegen elkaar, die Frankrijk won. Zij hebben tijdens de eerste kwalificatieronde onverwacht een wedstrijd verloren waardoor ze in pot drie terechtkwamen. En tot slot België, een sterke ploeg. We hebben daar in september tegen geoefend. Ruim gewonnen met 5-1, maar dat moeten we wel in perspectief plaatsen want België speelde toen niet in de sterkste basisopstelling.”

Tickets

Wil je een of meerdere wedstrijden bezoeken? De toegang is gratis. Wel moet je vooraf tickets bestellen dat kan via deze link. Je vult daar je gegevens in en ontvangt jouw ticket in je mailbox. In het onderste invulveld selecteer je de wedstrijd die je wilt bijwonen. Wil je meerdere tickets ontvangen? Vul dan in hoeveel tickets je wilt ontvangen. Je krijgt elk ticket in een aparte mail toegezonden.

EK-eindronde

Onder 19 speelt dus om een ticket voor het Europees kampioenschap. De eindronde vindt van 15 tot en met 28 juli plaats in Noord-Ierland. Behalve de strijd om de Europese titel kunnen hier ook vijf tickets voor het WK onder 20 (in 2025 in Chili) worden verdiend.

Bron