In memoriam: Henk Knol  

25 feb 2024 | Algemeen, Nieuws

Afgelopen week kregen wij het droevige bericht dat Henk Knol, na een zeer kort ziekbed, op 84 jarige leeftijd in het bijzijn van zijn naasten is overleden. Uit respect en uitzonderlijke wens van de familie hebben wij hier niet eerder ruchtbaarheid aan gegeven, maar plaatsen nu het “In Memoriam”. 

Henk Knol 21 juni 1939 – 14 februari 2024

Henk Knol, een aimabel, vriendelijk, gezinsmens was al meer dan 50 jaar lid van Achilles. Altijd was hij betrokken en heeft diverse functies binnen de club bekleed. In de jaren ’70 en ’80 was hij betrokken als trainer en leider bij de jeugd. Als trainer was hij zeer gedreven en leerde hij je de kneepjes van het voetbalspel, als mens bood hij altijd een luisterend oor. Henk Knol was docent Duits  en conrector aan het Dr. Nassau College, dus pedagogisch ook goed onderlegd. Niet alleen als trainer en coach was Henk Knol bekwaam, maar ook op bestuurlijk niveau  heeft hij zijn strepen verdiend. Via verschillende functies in het jeugd- en hoofdbestuur leerde de club hem kennen als een betrokken en bevlogen mens, die wel overdacht zijn mening kon ventileren en een ieder in zijn waarde liet. 

In de jaren ’90 ontpopte hij zich, samen met Marietje, als trouwe supporters bij zijn kleinkinderen aan de zijlijn van het voetbalveld. Daarnaast was hij veelal op de jaarlijkse ALV van zijn club Achilles, om het wel en wee aan te horen en daarover een mening te vormen. Eigenlijk was hij een soort van geweten van wat er in en rondom de club speelde. Dit kenmerkte zich in een soort commissarissen rol begin jaren 2000, waarin hij o.a. een belangrijke rol speelde in het proces dat Achilles de amateurclub bleef die het nu nog is. 

Henk Knol was ook een van de initiators van de huidige seniorendag. Destijds werd het de senioren sociëteit genoemd, een dag voor oud-leden 65+ , die allemaal een Achilles verleden hebben of hadden. Henk Knol vond het fantastisch om deze dag te organiseren en als gastheer op te treden. Kenmerkend bleef zijn bescheidenheid en interesse in de mensen die hij dan ontmoette.

Achilles is en was zijn club, regelmatig was hij samen met Marietje, als liefhebber en supporter aan de lijn te zien om het vlaggenschip te aanschouwen. Ook fluisterde hij nog regelmatig het bestuur in hoe zij het Achilles DNA verder zouden kunnen uitdragen, maar nooit belerend, altijd adviserend. 

Als laatste wilde hij nog heel graag bij het evenement zijn van zijn beide kleinzoons, Enzo en Milan, die actief zijn bij de Creators FC . Helaas was dit fysiek niet meer mogelijk, maar hopelijk heeft hij de beelden nog kunnen zien. 

In Henk Knol verliest Achilles een Achilliaan in hart en nieren en de familie Knol een aimabel, vriendelijk, altijd geïnteresseerd gezinsmens, lief maatje voor Marietje, vader, opa en overgroot opa.

We wensen de familie heel veel sterkte in het verwerken van dit droevige verlies.

Bestuur Achilles 1894