Asser Zaalcompetitie

Deze site is speciaal gemaakt voor de Asser Zaalcompetitie welke elk jaar gespeeld wordt in de wintermaanden. De uitgangspunten van deze competitie zijn op deze site te vinden.

Het belangrijkste doel van de Asser Zaalcompetitie is dat spelers van JO7 t/m JO11 zo veel mogelijk wedstrijden spelen zonder daarvoor heel Drenthe te doorkruisen.

De Asser Zaalcompetitie wordt door 5 Asser verenigingen gezamenlijk georganiseerd. Dit zal de komende jaren zo blijven. Op deze manier hopen we continuïteit te waarborgen en hoeft niet elk jaar alles opnieuw verzonnen te worden.

Alle wedstrijden worden in de Pittelohal gespeeld.

Bericht Editie 2021-2022

Beste Spelers en Ouders,

Al jaren wordt er in de winterstop een Asser Zaalcompetitie georganiseerd voor de JO7 t/m de JO11 teams. Deze wordt altijd gehouden in de Pittelohal. Het belangrijkste doel van de Asser Zaalcompetitie is dat spelers van JO7 t/m JO11 zo veel mogelijk wedstrijden spelen zonder daarvoor heel Drenthe te doorkruisen. De Asser Zaalcompetitie wordt door 5 Asser verenigingen gezamenlijk georganiseerd.

De editie van 2019-2020 is de laatste die gehouden werd. De editie van 2020-2021 is afgelast in verband met Corona.

Over de editie van 2021-2022 is veel overleg geweest. In 2022 begint de veldcompetitie al heel vroeg waardoor we eigenlijk geen speeldagen genoeg zouden hebben voor een complete competitie. Uiteindelijk is besloten dat we een eendaags toernooi zouden organiseren.

En toen begon de vierde Coronagolf. Met de daarbij behorende maatregelen die bekend zijn. En wederom stonden we voor een dilemma. Na goed nadenken hebben we besloten de editie 2021-2022 niet door te laten gaan.

De huidige maatregelen zullen tot half januari 2022 gehandhaafd worden. Dit levert de volgende overwegingen op:

  • Veel teams gedurende langere tijd en op korte afstand in een sporthal
  • Teams met veel jongere kinderen
  • De grote mogelijkheid dat kinderen elkaar hierdoor makkelijk kunnen besmetten met Corona
  • Het feit dat er geen publiek (ouders) aanwezig mag zijn in de sporthal
  • Leiders die dan voortdurend verantwoordelijk zijn voor de kinderen

Gezien al deze overwegingen vonden we het niet verantwoordelijk om een toernooi te organiseren. We hopen op jullie begrip hiervoor.

Voor de editie 2022-2023 zullen we als verenigingen begin 2022 een overleg plannen zodra de maatregelen dit toelaten.

Met Sportieve Groet,

De Asser Voetbalverenigingen

 

Wedstrijddagen 

0
X