Achilles wint thuiswedstrijd tegen Bedum

11 mrt 2024 | Nieuws, Selectie, Teams

Afgelopen zaterdag speelde Achilles eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het natuurgras tegen Bedum.

Gezien de stand en wellicht op papier een makkelijke wedstrijd. Toch waren de belangen groot, bij winst zou Achilles de aansluiting kunnen krijgen bij de middenmoot.

Elke week zie je in deze klasse dat een ieder van ieder kan winnen en ligt het erg dicht bij elkaar. Onder een voorjaarszonnetje met een koude oostenwind begon Achilles energiek aan de wedstrijd. Resulterend in het eerste kwartier tot een aantal kleine kansen.

Bedum met een paar oude krachten probeerde wel onder de druk uit te spelen, maar was op 1 kansje na niet erg gevaarlijk. Tevens bleken zij een prima sluitpost te hebben die het doel schoon hield. De ruststand was dan ook 0-0 .

In de 2e helft wederom een energiek Achilles. In de 75e minuut, na weer een goede actie van Chris, onvermoeibaar deze middag, werd er op hem binnen de 16 een overtreding begaan. De penalty genomen door Bastiaan was zuiver en hard maar helaas voor Achilles op de paal. Deze uitgelezen kans werd helaas niet benut. De 5 minuten erna wel met twee goals gescoord door Ferdi en Remy. Rachid moest helaas kort daarna door een harde tackle de wedstrijd verlaten.

In de 82e minuut kwam Bedum langszij. De spanning kwam terug, waarop Ferdi de 3-1 voor Achilles scoorde.

Het leek een gestreden strijd. Mede omdat Bedum inmiddels met 10 man speelde. In de blessuretijd scoorde Bedum de aansluitingstreffer uit een vrije bal.

Het laatste akkoord was voor Achilles, in de 94e minuut maakte Leon de 4-2 en bleven de 3 punten in Assen. Een belangrijke zege, gezien de rest van de uitslagen in deze klasse.

Zaterdag 16 maart speelt Achilles de uitwedstrijd tegen VV Lewenborg uit Groningen om 16.00 uur. Komt allen ons vlaggenschip steunen en wellicht lukt het Achilles ook de 3 punten uit Groningen mee te nemen!

Uw Twitteraar