Achilles verliest onterecht bij Drenthina

23 apr 2024 | Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag speelde Achilles de uitwedstrijd tegen Drenthina. De weergoden waren ons deze middag minder goed gestemd, vlak voor de wedstrijd stonden de sluizen nog even helemaal open. Gelukkig bleek dit niet te veel invloed te hebben op het veld. Vorige week stonden we nog in een overhemd aan het veld, nu was een winterjas geen overbodige luxe.

Zowel Drenthina als Achilles begonnen voortvarend aan de wedstrijd met vooral een combinerend Achilles. Waar Drenthina veelal de lange bal hanteerde op de lange spitsen, probeerde Achilles met verzorgd spel een opening in de defensie van Drenthina te vinden.

Drenthina schuwde niet de fysieke duels, waarbij de scheidsrechter veel door liet spelen. We moesten tot de 12’ wachten waarbij Achilles middels een goed schot van Tim de defensie van Drenthina uitteste. Helaas vloog de bal rakelings over de goal.

In de 17’ kreeg Drenthina haar eerste kans, maar Arne pakte deze bal prima. In de 21’ was het wel raak via een goed schot, die Arne uit de kruising tikte, kwam de rebound terecht bij een van de spitsen van Drenthina die niet adequaat gedekt werd en viel de 1-0. Toch wel een domper voor Achilles dat gewoon beter voetbalde.

In de 27’ leek Bram te scoren, alleen op de keeper af mikte hij op de binnenkant van de paal, waardoor deze grote kans om zeep werd geholpen. In de 34’ kreeg Leon tot 2 keer toe een goede kans om de 1-1 op het scorebord te zetten wat helaas niet lukte. De ruststand werd bereikt met een 1-0.

Direct na de rust liet Achilles zich weer van zijn goede kant zien. In de 48’ leek het dat Ferdi de 1-1 binnen zou schieten. De assistent scheidsrechter dacht daar anders over en vlagde voor vermeend buitenspel, wat later ook door de spelers van Drenthina werd toegegeven.

Achilles probeerde voetballend tot een gunstig resultaat te komen het zat ons niet mee. In de 74’ leek Leon te scoren maar in plaats van te schieten passeerde hij nog 1 mannetje te veel. In de 78’ pareerde Arne nogmaals met een goed handelend optreden.

In de laatste 10 minuten probeerde Achilles nog iets te forceren, zowel Bastiaan als Ruben werden als extra stormram naar voren gestuurd. Alles of niets werd er gespeeld!

Na nog een vrije bal voor Achilles, die via de kluts ook geen doel bereikte klonk na 93 minuten het eindsignaal. Helaas een onterecht 1-0 verlies.

Door deze winst van Drenthina en het verlies van Noordscheschut is Drenthina de nieuwe koploper en met nog 4 wedstrijden te gaan is het ongemeen spannend wie in deze klasse kampioen gaat worden. Tevens staat de middenmoot ook erg dicht bij elkaar en staat Achilles nog niet veilig wat betreft de PD wedstrijden.

4 mei speelt Achilles een cruciaal treffen thuis tegen Kollum, bij winst kunnen we goede zaken doen.

Steun de mannen van Wilko Niemer en de staf en wees van harte welkom!

Uw Twitteraar