Achilles 1894 verliest ongelukkig van FC Wolvega

13 feb 2024 | Nieuws, Selectie, Teams

Afgelopen zaterdag, 10 februari 2024, speelde Achilles 1894 thuis tegen FC Wolvega.

Een fysiek sterke ploeg, die veel de lange bal hanteert en vaak het voetbal aan de tegenstander laat. Ook zaterdag was dit het geval tegen Achilles, waar Bram weer speelminuten ging maken na een lange revalidatie.

Helaas voor Achilles waren er wederom wat omzettingen, daar Merijn en Robin niet wedstrijd fit waren. De blessure die Merijn op de training opliep is dusdanig dat gevreesd moet worden of hij dit seizoen nog aan het voetballen komt (blessure aan de knie).

De start van de wedstrijd was voor Achilles, die via combinatie voetbal en veelvuldig balbezit de tegenstander onder druk probeerde te zetten. Wolvega hanteerde de lange bal en gokte op haar snelle , fysieke spitsen. In de 22e minuut, counterde Wolvega succesvol, door zwak verdedigen van Achilles zijde werd een strafschop veroorzaakt die door de aanvoerder van Wolvega prima werd ingeschoten.

Door deze domper moest Achilles haar speelwijze aanpassen en nog meer druk zetten op de verdediging van Wolvega. Zonder grote kansen werd de ruststand bereikt en na de thee trad Achilles met een tweetal invallers de tegenstander tegemoet. De niet geheel fitte Chris werd vervangen, tevens werd Bram gewisseld, die na 45 minuten leeg gespeeld was. Michael en Romario waren de logische vervangers , waarbij Ferdi naar de rechtsback positie verhuisde.

Achilles probeerde veel druk te zetten, hetgeen ook leidde tot enkele kansen, maar enig geluk ontbeerde in deze fase. Wolvega bleef hetzelfde spelletje hanteren en vanuit een vrije trap werd de lat geraakt en een open kans voor de goal gemist. De strijd werd wat grimmiger en de warrig fluitende scheidsrechter strooide ineens met gele kaarten.

Wolvega gooide nog meer fysiek erin wat het spel niet ten goede kwam. Daarnaast ontbeerde Achilles enig geluk om de gelijkmaker te forceren. Totdat in de 92’ Achilles na de zoveelste aanval een stafschop meekreeg. Leon gaf aan deze bal te willen nemen, maar helaas schoot hij de bal te zwak in en uit de rebound raakte hij de lat, de uitgelezen kans voor de 1-1 werd op deze manier om zeep geholpen en in de 94’ floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd.

Een onnodig , ongelukkig verlies. Erg jammer,  want Achilles had een mooi sprongetje kunnen maken. Aanstaande zaterdag wacht de derby, wederom een thuiswedstrijd tegen de plaatsgenoot LTC. Hopelijk spelen we deze op het hoofdveld en verwachten een spannende wedstrijd. Aanvang: 15.00 uur! 

Uw Twitteraar