Achilles 1894 – Creators FC groot succes!

achilles 1894

22 feb 2024 | Algemeen, Nieuws

Meer dan 3500 toeschouwers zagen op 12 februari 2024 een memorabele wedstrijd.

De wedstrijd Achilles 1894 – Creators FC werd er eentje waarin veel dingen gebeurden. Het arbitrale trio, onder leiding van Jan van der Heide moest alle zeilen bijzetten om alles in de hand te houden. Zo werd de eerste blauwe kaart in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal uitgereikt aan Roy de Coach, maakte Thatfatfreerunner (Joachim Scheffer) met een 6-voudige flikflak zijn entree op de mat en werd in de laatste seconde nog een penalty gegeven wegens het onderuit trekken van een speler in het 16 meter gebied.

Omdat keeper Arne Wilpshaar te vroeg bewoog, moest deze penalty overgenomen worden en wie anders dan Enzo Knol, liet dit buitenkansje niet schieten. De eindstand werd uiteindelijk 5-5, hetgeen een terechte uitslag was gezien het beeld van de wedstrijd.

De opbrengst van de ticketverkoop zou aan het Asser Kiwanis Kinderfonds geschonken worden.

Uiteindelijk bleek het een bedrag van € 18.200,- te zijn. Fantastisch!

De vele toeschouwers konden na een geweldig spektakel tevreden huiswaarts keren. Al met al hebben meer dan 100 vrijwilligers meegeholpen. Als vereniging mogen wij hier bijzonder trots op zijn en wij willen iedereen die zich heeft ingezet om deze avond tot een succes te maken dan ook heel hartelijk bedanken.

Een selectie van de fotoreportage door Loraine Kaan van Kijkaan: