Achilles 1894 1: 7 punten in 7 dagen

06 feb 2024 | Nieuws, Selectie, Teams

De Achilles selectie is het jaar 2024 sterk begonnen: 7 punten in 7 dagen!

Na een lange winterstop met her en der veel uitval door de weersomstandigheden pakte Achilles 1 de draad weer op.

Zaterdag 27 januari 2024 werd de uitwedstrijd uit tegen Surhusterfean een beetje gelukkig met 0-1 gewonnen. De doordeweekse inhaalwedstrijd uit tegen Kollum werd er 1 punt gepakt door een zeer verdienstelijk 2-2 gelijkspel waar nog meer in had gezeten. Afgelopen zaterdag 3 februari 2024 werd er met 0-1 gewonnen in Hoogeveen.

Strijd en energie

Wat we vooral zien is dat er weer veel strijd en energie in de eerste selectie aanwezig is. De hand van de nieuwe trainer en zijn aanpak worden des te meer zichtbaar. Het oogt een stuk frisser en de team spirit van alle selectie spelers is fijn om te zien.

Afgelopen zaterdag was het geen gemakkelijke pot voetbal. Vooral in de eerste helft had Achilles het moeilijk met een fysiek sterk team van Hoogeveen met snelle buitenspelers. Door wat omzettingen bij Achilles was het zoeken naar elkaar en werd er te veel balverlies geleden, behoudens twee kansen van Achilles zijde en een twee keer sterk handelend optreden van Melvin vd Broek werd de ruststand 0-0 bereikt.

In de tweede helft zagen we een meer controlerend Achilles, hetgeen resulteerde in enkele goede aanvallen. In alle gevallen bleek echter dat Hoogeveen een goede sluitpost had die diverse aanvallen en doelkansen onschadelijk maakte.

Echter in de 69’ moest hij zijn meerdere erkennen in een terechte strafschop die Achilles meekreeg. In eerste instantie werd deze gekeerd, maar daar hij echter te vroeg bewoog, mocht Michael Boersma nogmaals aanleggen en dit keer ging de bal strak in de hoek.

Deze 0-1 werd  goed verdedigd en behoudens een grote kans van Chris van Houten, na een snelle brake, bleef de stand 0-1 en kan Achilles weer 3 punten bijschrijven.

In 7 dagen 7 punten, geen slechte start van 2024. Aanstaande zaterdag speelt Achilles eindelijk weer een thuiswedstrijd om 15.00 uur tegen Wolvega.

Hopelijk weten de mannen van Wilko Niemer ook deze tegenstander aan de zegekar te hangen. 

Uw Twitteraar

Met dank aan Hoogeveen TV voor deze samenvatting.