Komend seizoen zullen Morten Otto, Mart Oosting en Wouter van der Molen niet meer in actie komen voor Achilles 1894. Het zijn stuk voor stuk ervaren krachten en hun inzet zal node gemist worden.

Daar waar er spelers gaan, is het natuurlijk ook belangrijk dat er nieuwe spelers komen om in ieder geval de strijd aan te kunnen op tweede klasse niveau. Het bestuur is dan ook trots op de komst van een viertal “nieuwe” selectiespelers.

Melvin van der Broek is een talentvolle keeper die sedert een paar jaar het doel van BSVV verdedigt. Zoals veelal gebruikelijk bij keepers, begon ook Melvin als voetballertje bij de dorpsclub, om vervolgens een deel van zijn keepersopleiding bij FC Assen te genieten. Echter toen hij gevraagd werd om in het dorp waar hij is opgegroeid (Bovensmilde) terug te keren en het doel te komen verdedigen, heeft hij de stap gezet en al gauw was hij een onmisbare schakel in het eerste van BSVV. Toen BSVV dit jaar degradeerde, besloot Melvin dat het toch tijd was om het op een hoger niveau te gaan proberen en Achilles kwam in beeld. Na een paar proeftrainingen en goede gesprekken met de trainers, is het besluit genomen dat Melvin komend jaar de vrijgekomen plek van Morten Otto zal gaan invullen.

Melvin komt uit een echte Achilles familie, want zijn opa en oma waren jarenlang betrokken bij de vereniging en zijn vader, Arnold van der Broek, doorliep de gehele jeugdopleiding van Achilles en maakte ook nog enige tijd deel uit van de eerste selectie, alvorens hij naar ACV vertrok en daar furore maakte.

Ook Bram van de Lustgraaf zal komend jaar (wederom) worden toegevoegd aan de eerste selectie. Bram maakte twee jaar geleden als 15/16 jarige speler zijn debuut in het eerste onder Harold Wekema en liet daar zoveel indruk achter dat FC Emmen interesse toonde. Hij besloot de gok te wagen, verkaste naar de jeugdafdeling van de BVO, maar kwam daar het afgelopen seizoen niet veel aan spelen toe. Na een paar gesprekken met FC Emmen en een paar trainingen bij Achilles 1894 heeft Bram besloten dat hij volgend seizoen terugkeert op het oude nest. Hij is nog steeds jong, en wij zijn er van overtuigd dat hij absoluut een toegevoegde waarde voor de selectie zal zijn.

Vanuit de eigen gelederen zal Daniël Zoer worden doorgeschoven. Daniël heeft evenals Bram van de Lustgraaf, vorig seizoen onder trainer Harold Wekema al een paar keer zijn opwachting mogen maken, en dit jaar was hij speler van de Onder 23. Daar heeft hij zich zodanig laten gelden, dat hij zich in de kijker heeft gespeeld bij René Wollerich en Raymond Middel en de laatste wedstrijden zat hij ook regelmatig op de bank bij de eerste selectie. Komend seizoen mag hij laten zien dat hij zich, ondanks zijn jonge leeftijd, kan meten met de mannen van het eerste.

Ruben Wolthuis completeert het gezelschap. Ruben is met voetballen begonnen bij Veendam 1894. Daar viel hij door zijn talent op en al gauw toonden enkele BVO’s interesse. Hij koos er echter voor om naar VV Hoogezand te vertrekken, om daar op een hoger niveau te kunnen spelen. Daar speelde hij uiteindelijk in het eerste elftal, alvorens hij naar naar Amerika vertrok om een studie te gaan doen aan de Oklahoma Christian University en te voetballen in de Lone Star Conference League. Terug in Nederland was het oorspronkelijke plan om weer bij VV Hoogezand aan te sluiten, maar wij zijn blij dat hij uiteindelijk toch heeft besloten om komend seizoen bij Achilles te komen spelen.

Als bestuur zijn we blij dat we met de komst van deze heren de vrijgekomen posities weer kunnen invullen en we hebben er alle vertrouwen in dat de heren hun uiterste best zullen doen om Achilles verder op de kaart te zetten.

Bestuur en technische staf Achilles 1894

0
X