In Memoriam

Rijk van Ark

11 juli 1952 – 19 februari 2023

 

Zondag 19 februari 2023 is Rijk van Ark in het bijzijn van zijn naasten rustig ingeslapen. In juni 2020 kregen wij het trieste bericht dat Rijk ongeneeslijk ziek was en voor deze ziekte een immuuntherapie volgde , tijdens deze therapie had hij nog een volwaardig leven en nam hij zijn ziekte zoals die zich manifesteerde. Wetende dat hij langzamerhand het leven zou verlaten.

Rijk was wel strijdlustig en wilde nog genieten van de kleine en grote dingen in het leven, het huwelijk van zijn dochter en de geboorte van zijn 2 kleinkinderen : een tweeling , genaamd Rijk en Sef gaven hem nog , ondanks zijn afnemende gezondheid de spirit om hiervan te genieten en vol te houden.

Rijk zijn periode bij Achilles werd gekenmerkt door zijn tomeloze inzet bij de veteranen, de snelle , kleine rechtsback , die je een paar keer tegen kwam, daarnaast heeft hij als kantine baas, vanaf 2000 – 2009  zijn steentje bijgedragen aan het tot bloei brengen van een goede organisatiestructuur in het kantine gebeuren, samen met Geert Korf en Hans de Vroome vormen zij de kantine commissie en waren een drie eenheid. Vele uren, dagen , maanden , jaren was Rijk het aanspreekpunt .

Rijk verhuisde in 2010 richting het westen , maar hield wel zijn binding met Achilles , zo bezocht hij nog regelmatig de jaarlijkse senioren dag , hij vond het altijd fantastisch om alle Achillianen en oud Achillianen te ontmoeten. Rijk was een levensgenieter en een sociaal mens, hij stond altijd voor een ieder klaar en was behulpzaam en was zeer kundig in tal van zaken, helaas heeft hij niet zo lang van zijn welverdiende pensioen kunnen genieten, maar zoals Rijk zei : ik heb wel van het leven genoten en er veel uitgehaald, het is zoals het is..daar kan ik niets meer aan veranderen.

Het bestuur van Achilles wenst de familie heel veel kracht en sterkte , want ondanks dat men wist dat zijn einde naderde, is het gemis intens voelbaar.

 

Bestuur Achilles 1894

0
X