Scheidsrechtersavond (basis fluiten/spelbegeleider/vlaggen) op maandag 13 februari bij Achilles 1894

Bij deze willen we jullie uitnodigen om aan te schuiven tijdens de scheidsrechtersavond. Al onze scheidsrechters, jeugdleden, ouders en geïnteresseerden zijn meer dan van harte welkom. Deze avond wordt georganiseerd in het kader van informeren en kennisdeling.

We hebben bij Achilles 1894 steeds meer moeite om alle teams van een scheidsrechter te voorzien. Daarom nodig ik u allen uit om zelf eens de scheidsrechter fluit ter hand te nemen. Ervaar hoe het is, want ik kan u garanderen dat het meestal leuk is binnen de lijnen.

Scheidsrechters worden vaak onterecht negatief in het nieuws gebracht. “Foute” beslissingen worden van alle kanten belicht en het vak is soms zo lastig dat zelfs de VAR met al zijn middelen niet altijd tot de juiste beslissing lijkt te komen. Op de amateurvelden hebben we helemaal geen elektronische hulpmiddelen en is de scheidsrechter zelfs meestal aangewezen tot grensrechter van de club. Toch is het in 99,9% van alle wedstrijden gewoon erg leuk en gezellig om een wedstrijd te leiden!

Programma scheidsrechtersavond maandag 13 februari:

  • 18.45 uur opening kantine
  • 19.00 uur start van de avond onder bezielende leiding van Piet Bruinsma (club scheidsrechter Achilles 1894)
  • Verwachte eindtijd 20.15 uur

Voor deze avond is opgave niet nodig.

Piet Bruinsma
Scheidsrechter Piet Bruinsma fluit regelmatig wedstrijden voor Achilles 1894 en heeft vorig jaar de scheidsrechtercursus verenigingsscheidsrechter gevolgd. Tijdens de scheidsrechteravond neemt Piet u mee in de spelregels en zijn ervaringen op het veld als scheidsrechter.

Graag tot maandag 13 februari,

Sander van der Lustgraaf

Pascal Mollink

0
X