Toen Nova een jaar of zeven was ging Nova turnen en bleek dat ze dit niet onverdienstelijk deed.

Nova werd geselecteerd en moest naast haar trainingen in Assen ook trainen in Heerenveen, uiteindelijk bleek dat voor Nova de lol eraf ging en is ze na lang wikken en wegen gestopt met het turnen. Haar vriendinnetje op school voetbalde bij Achilles en Nova vond dat wel erg interessant, na ook eens een training mee gedaan te hebben besloot ze dat ze ook wilde voetballen, ze was toen denk ik zo’n 9 jaar oud.

Afgelopen dinsdag 7 en donderdag 9 juni had ze twee selectiedagen bij FC Groningen voor het selecteren van meisjes om hiermee het damesvoetbal op te zetten. Het waren ontzettend leuke dagen, met een flinke opkomst. Die zaterdag zouden ze per mail te horen krijgen of ze geselecteerd waren. Het was een lange zaterdag in spanning, maar uiteindelijk kwam daar het verlossende woord, Nova is geselecteerd, ze zit er bij!

Op 6 september was het zover en tekende ze haar contract bij FC Groningen!

Nova traint 3x in de week bij FC Groningen, ma-woe-vrijdagochtend van 8:00-10:00 uur en op de dinsdag- en donderdagavond nog bij Achilles. Daarnaast op zaterdagen nog wedstrijden bij Achilles. Jammer genoeg speelt FC Groningen nog geen competitie, maar heeft ze wel haar eerste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle gehad. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

           

Nova, namens Achilles 1894 enorm gefeliciteerd en heel veel plezier met je ontwikkeling bij FC Groningen.

0
X