Beste Achillianen,

De afgelopen periode zijn er bij het bestuur diverse meldingen binnengekomen dat de E- bike accu’s (batterijen) van Achillianen vernield of gestolen worden. Heel vervelend allemaal als je dit overkomt na een training of bezoek aan een wedstrijd. Vaak gebeurt het in de avonduren, maar midden op de dag schroomt het dievengilde ook niet om dit te doen. Naast de schade en verdwijning van de E-bike batterij kan dit oplopen tot een forse kostenpost en leidt tot boosheid dat iemand aan je spullen komt en dat de gedupeerde voor de (onvoorziene) kosten opdraait.

Daar dit gebeurt op het openbare terrein waar de fietsen gestald moeten worden is hiervan ook melding gemaakt richting de gemeente hoe we dit kunnen voorkomen. De optie om camera’s te plaatsen op diverse plekken voor het gebouw is daarbij genoemd. Vooralsnog is het wellicht handig, indien dit kan, om de accu/batterij los te koppelen van de fiets en mee te nemen in het gebouw, tijdens trainingen zijn de kleedkamers dan gesloten en/of als de kantine open is deze mee te nemen en daar neer te leggen. Verder is het denken wij zaak om zo goed en kwaad als het kan goed op te letten indien er bepaalde personen zich verdacht ophouden bij de stalling van de fietsen, hen hierop aan te spreken en hiervan melding te maken.

Hopelijk komt de gemeente tot een goede oplossing, die wij hebben voorgesteld.

Bestuur Achilles 1894

0
X