Mark Ekhart stopt als keepertrainer.

Na alle terechte aandacht voor het afscheid van Harold Wekema, nemen we komend seizoen ook afscheid van een ander boegbeeld. Mark Ekhart is er tijdens de coronaperiode achter gekomen dat zijn gezin ook tijd en aandacht verdient, en dat reizen met de camper door Europa iets is dat ze nog heel graag willen doen. Dit valt wat moeilijk te combineren met de rol van keepertrainer en grensrechter bij Achilles.

Mark heeft een geschiedenis van vele jaren bij Achilles. Al eind jaren negentig kwam Mark vanuit Norg naar Assen en maakte daar, overigens samen met Harold, alle succesjaren mee. Als keeper werd hij in die tijd meerdere malen verkozen tot beste amateurkeeper van Nederland en Achilles profiteerde van die kwaliteiten, getuige het landskampioenschap bij de zondagamateurs in 2000.

Ook na zijn actieve periode als keeper bleef Mark verbonden aan Achilles. Nu in de rol van keepertrainer, alwaar hij de afgelopen jaren vele keepers de kunsten van het vak bijbracht. En welke keeper die hij getraind heeft, je ook spreekt… Allemaal zijn ze vol lof over de trainer, maar vooral over de persoon “Mark Ekhart”.

Mark, het “voetbalpensioen” is je van harte gegund. Dank voor alle jaren en we hopen je nog regelmatig terug te zien.

Mark zal in zijn rol als keepertrainer worden opgevolgd door André Wolfs van keepersschool ‘Keeping the Zero’. En dit credo lijkt ons een prima uitgangspunt voor het komende seizoen. In een later stadium zullen we vanzelfsprekend nog kennismaken met André.

Naast Mark Ekhart, zullen we het komend seizoen het onverwachts ook moeten stellen zonder Bryan Davies. Bryan heeft uitbreiding van zijn contract als keepertrainer bij de dames van PEC Zwolle gekregen. Hierdoor valt het helaas niet meer te combineren met zijn actieve voetbalcarrière en moesten er keuzes gemaakt worden. Ook vader Ard van ‘t Hoog, die achter de schermen veel deed in de Achilles-organisatie zal hierdoor zijn taken neerleggen o.a. om met Bryan mee te kunnen gaan. Bryan, veel succes bij PEC en Ard, dank voor jouw inzet de afgelopen jaren.

Bestuur en technische commissie Achilles 1894.

0
X