Zoals wellicht bij u bekend, heeft de KNVB 2 jaar geleden het idee omarmd dat de overgang van junioren naar het eerste elftal dringend een impuls nodig heeft. Landelijk zagen zij dat verenigingen steeds meer moeite hebben om een representatief tweede elftal op de been te brengen. Zowel kwalitatief als ook kwantitatief. De stap naar het eerste is lastig en de verleiding voor jeugdige spelers om te kiezen voor een eerste elftal van een naburige, lager spelende vereniging wordt groter.

Ook bij Achilles speelt dit probleem al een paar jaren. Toen het eerste elftal dit seizoen te maken kreeg met grote aantallen blessures, hebben we moeten besluiten de O19-1 niet in te schrijven voor de voorjaarscompetitie, daar er ook in ons tweede elftal niet voldoende spelers waren die het niveau van het eerste elftal aan konden.

Daarom is besloten dat Achilles komend seizoen ook gaat starten met een O23 elftal. In dit elftal komen talentvolle spelers die de potentie hebben om (op termijn) zich te ontwikkelen tot een eerste elftal speler. Door dit team naast onze eerste selectie te laten opereren en op vergelijkbare wijze te faciliteren, is de verwachting dat meerdere jeugdspelers deze stap in de toekomst kunnen gaan maken, waardoor we in de breedte sterker zullen worden.

Voor dit team heeft de technische staf een trainer gevonden die ervaring heeft met dit proces. Zijn naam is Stefan Jonker, afkomstig uit Beilen. Stefan heeft als trainer van de O19-1 in Beilen de afgelopen jaren vele spelers geïntegreerd in het eerste elftal van Beilen, waar hij ook als een soort assistent trainer fungeert. De resultaten van het afgelopen jaar spreken voor zich. Zonder de inbreng van zijn jeugdspelers had Beilen het waarschijnlijk niet gered.

Stefan zal naar alle waarschijnlijkheid geassisteerd worden door Maher Suliman, geen onbekende binnen de vereniging. In het verleden was hij immers reeds trainer van O19-2. Samen met René Wollerich en Raymond Middel zullen zij het technisch hart van de selecties (1e  en O23) gaan vormen.

Op zeer korte termijn zullen er gesprekken met de potentiële spelers plaats gaan vinden. Namens het bestuur wensen wij hen veel succes!

0
X