In het nieuwe voetbalseizoen zullen in diverse teams van FC Emmen jeugdspelers uit de opleiding van Achilles 1894 hun opwachting maken. Hiermee komt het aantal spelers vanuit de opleiding van Achilles 1894 op 6. Want ook Dave Hoekstra (FC Emmen O16 – 3e seizoen) en Keano Wekema (FC Emmen O13  -2e seizoen) zijn reeds actief bij de rood-witten. Ben je fanatiek bezig, wil je je ontwikkelen en heb je echt de ambitie om alles er uit te halen dan wordt je inzet vanzelf een keer beloond. Voor onderstaande spelers is dit nu het geval.

Kamal Al Moustrah (2008)

Als klein jongetje maakte Kamal zijn opwachting in de clubkleuren van onze prachtige club. Al op jonge leeftijd werd  snel duidelijk dat hij bovengemiddeld getalenteerd was en is. Vanuit de onderbouw is Kamal vervroegd overgegaan naar de middenbouw om zijn individuele ontwikkeling te stimuleren. In die periode heeft hij een enorme groeispurt gehad en is hij nu al lang geen klein jongetje meer. Integendeel, hij is een grote sterke centrale verdediger geworden die ook aan de bal ijzersterk is. Straks zal hij dus zijn opwachting maken in het nieuw opgestarte FC Emmen O15-team. Een hele nieuwe ervaring voor hem in een hele andere omgeving. Maar hij heeft de eerste stap gezet en het is nu aan hem om te laten zien dat hij het FC Emmen shirt waard is. En daar hebben de trainers die hij heeft meegemaakt bij Achilles 1894 alle vertrouwen in.

Kyno Selles (2011)

Na een lange selectieprocedure kreeg Kyno vorige week het verlossende antwoord dat hij is toegelaten tot FC Emmen O12. Een beloning voor al het harde werken en extra trainingen van de afgelopen jaren. Kyno heeft zich bij Achilles 1894 altijd van zijn positieve kant laten zien en bijna nooit een training of wedstrijd gemist. Hij wil elke training en wedstrijd beter worden en dat resulteert dus nu in de overstap naar FC Emmen. In Emmen zal alles nog een stapje sneller gaan dan bij Achilles 1894 en zal hij wedstrijden gaan spelen tegen onder andere Ajax en AZ. Zijn mentaliteit in combinatie met zijn voetbalvermogen zal hem enorm helpen om ook in FC Emmen O12 positieve stappen te zetten in zijn voetbalontwikkeling.

Amaury Homan (2012)

Al in een vroeg stadium was duidelijk dat Amaury de stap naar FC Emmen O11 ging maken, ondanks interesse van meerdere clubs. Hij traint al wekelijks mee in Emmen en weet dus wat er gevraagd wordt om komend seizoen te vlammen in zijn nieuwe team. Amaury is een speler met veel snelheid en hij is balvaardig. Hij is een speler die op bijna alle posities in het veld kan spelen en daarin ook uitblinkt. Afgelopen seizoen is hij al vervroegd doorgeschoven naar Achilles 1894 O11 en heeft hij vooral kennis gemaakt met het fysieke aspect van voetballen in de O11. Hier kan hij zijn voordeel mee doen en hij zal ongetwijfeld willen laten zien dat hij in Emmen ook een speler is waar de tegenstander rekening mee moet houden.

Safan Wekema (2014)

Op zijn vijfde kreeg hij al de eerste uitnodiging van FC Emmen om er te komen spelen. In Emmen dachten ze dat hij al acht jaar oud was. Intussen speelt hij nu in het getalenteerde O10-1 team van onze club. Daarin is hij, ondanks dat hij de jongste is, vaak de motor van het team. Speel Safan een bal in en vaak gebeurt er dan altijd wat goeds mee. Mede door zijn eigen fanatisme om altijd te willen winnen en altijd door te gaan is hij gekomen waar hij nu staat. Ook Safan wist al heel vroeg, ondanks interesse van meerdere clubs, dat hij zijn broer achterna wilde gaan. Hij zal komend seizoen teamgenoot van Amaury worden en zich willen laten gelden in zijn nieuwe omgeving.

0
X