Achillianen op de racefiets richting de Vuelta! Ben jij de volgende?

Een aantal Achillianen gaan in augustus de uitdaging aan om vanuit Assen richting Utrecht te fietsen. Op dit moment hebben reeds toegezegd deel te nemen: Harold Wekema, Bouke Pakes, Thomas Zylstra, Ronald Kor (echt waar), Marco Kolhoop, Stijn Bosma, Tom Folkersma (E-bike) en Harm Jan Speelman. Wie volgt?

Wat gaan we doen?

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging op de racefiets, maar wil je ook van dichtbij de “professionals” aan het werk zien in één van de grootste wielerspektakels ter wereld? Pak dan deze unieke kans en doe mee aan de VUELTA FIETSCHALLENGE WEEKEND ASSEN – UTRECHT op vrijdag 19 t/m maandag 22 augustus 2022.

Op fietse van Assen naar Leersum  (Dag 1 – vrijdag 19 augustus)

Vroeg in de ochtend is het vertrek om 06.30 uur vanaf sportpark Marsdijk (Achilles 1894).

De rit is +/- 180 kilometer lang en voert ons door het hart van Nederland tot aan Leersum. De verwachting is om tussen 14.30 en 15.00 uur te arriveren bij landgoed Ginkelduin, waar wij het weekend verblijven.

Bij aankomst krijgt iedere deelnemer zijn/haar kamersleutel van de organisatie en is er de mogelijkheid de racefiets centraal in het landhuis te stallen.

Rond 16.30 uur worden wij met zijn allen verwacht in het landhuis om onder het genot van heerlijk eten en drinken de eerste fietsdag af te sluiten. Nadien is iedereen vrij in zijn/haar eigen doen en laten.

In de avonduren wordt de 23,7 lange ploegentijdrit van de Vuelta afgewerkt met start en finish bij de jaarbeurs in Utrecht. Vanuit de organisatie gaan we met onze volgwagens daar heen om deze zwaarste discipline in de wielersport te aanschouwen. Liefhebbers kunnen natuurlijk mee!

Wel of niet op fietse? (Dag 2 – zaterdag 20 augustus)

Iedereen is vrij in zijn/haar eigen doen en laten. Vanuit de organisatie wordt er een rit geregeld van

+/- 90-130 km. De starttijd wordt nader bepaald. Er gaat tijdens deze rit een volgwagen mee voor verzorging en/of pech.

De rit staat in het teken van “zo vaak mogelijk de renners zien” gedurende de 2e etappe van Den Bosch naar Utrecht (181,5 km) van de Vuelta. Het streven is om de renners (en de koers) tussen de 6-10 keer te zien.

Fietse aan de kant of toch niet? (Dag 3 – zondag 21 augustus)

Iedereen is vrij in zijn/haar eigen doen en laten. Liefhebbers pakken misschien de fiets, anderen gaan de omgeving verkennen en een deel blijft misschien wel op het park.

Vanuit de organisatie wordt er ook nog een leuke activiteit georganiseerd voor jong en oud!

Op zondagavond wordt er om 17.30 uur nog een barbecue georganiseerd om dit prachtige weekend af te sluiten met alle deelnemers en aanhang.

Een deel van de groep zal in de avond vertrekken en een deel zal nog blijven overnachten. Hierin is iedereen vrij om te bepalen wanneer ze huiswaarts willen keren. In overleg wordt het vervoer huiswaarts geregeld.

Vertrek huiswaarts (Dag 4 – maandag 22 augustus)

Vertrek huiswaarts rond 10.00 uur. Ook op deze dag, wel rekening houdend met vervoer, kan ieder voor zich beslissen hoe hij/zij de terugreis wil invullen.

 

Spelregels voor de fietsers onder de deelnemers

Er wordt in één groep gefietst met een gemiddelde snelheid van 25-28 km per uur. Er zijn een aantal groepsleiders, maar iedereen kan en mag natuurlijk kopwerk doen. De groepsleiders fietsen met een gps-systeem en weten de juiste route.

Iedere deelnemer moet er voor zorgen dat hij/zij goed getraind is en zijn/haar materiaal en kleding (helm verplicht) op orde is.

Er kunnen zich maximaal 24 deelnemers opgeven. Aanmeldingen wordt op volgorde van binnenkomst behandeld.

Ondersteuning

Vanuit de organisatie zijn er  2 volgwagens aanwezig gedurende de 1e rit ter ondersteuning.

Er is een wagen beschikbaar voor materiaal, eten en drinken. De 2e wagen is beschikbaar voor eventuele uitvallers.

Eten, drinken, bandjes en extra kleding voor in de volgwagens moet iedere deelnemer zelf regelen en afgeven aan de organisatie.

Onderweg zijn er tijdens de 1e rit een aantal verzorgingspunten, veelal om de 120 minuten. Het is niet de bedoeling uitgebreid de tijd te nemen tijdens deze verzorgingspunten.

 

Verblijf

Wij maken gebruik van een groot landhuis met daaraan hotelkamers gekoppeld op Park Landgoed Ginkelduin (Leersum). Dit is een groot, maar rustig vakantiepark . Op het park zelf zijn veel faciliteiten aanwezig om gedurende het hele weekend  gebruik van te maken. Direct vanuit het park sta je midden in de bossen van de prachtige Utrechtse heuvelrug om heerlijk te wandelen en/of fietsen.

Eten en drinken op ons verblijf

Alle deelnemers kunnen gebruik maken van het centrale landhuis. Het huis heeft genoeg faciliteiten om eten, drinken en versnaperingen op te slaan voor ontbijt, lunch en avondeten. Ook op de hotelkamers zijn mogelijkheden hiervoor. Het landhuis beschikt over een grote eetzaal waar iedereen gebruik van kan maken op zijn/haar gewenste tijden.

Op zaterdag, zondag en maandag tussen 07.30 en 09.30 uur wordt er gezorgd voor een ontbijt in de eetzaal in buffetvorm. Hier kan iedereen gebruik van maken.

 

Voor het overige is iedereen selfsupporting tijdens het weekend. Vanuit de organisatie komen er nog opties om vrijblijvend aan deel te nemen.

Deelnamebedrag

Het deelname bedrag is afhankelijk van of je actief gaat fietsen of gaat supporteren?

Optie A: €219,-

 • deelname actief aan de rit Assen – Leersum;
 • 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer;
 • 2 keer diner (Chinees buffet en barbecue);
 • 3 keer ontbijt;
 • drankje met gebak (onderweg);
 • begeleiding (vervoer/verzorging/pech) tijdens de 1e en 2e rit (voor de liefhebbers);
 • mogelijkheid vervoer bezoek ploegentijdrit;
 • vervoer huiswaarts met volgwagens en fietskarren voor de fietsen;

 

*meerprijs 1-persoonskamer voor 3 nachten is 95 euro. Bij opgave vermelden!

 

Optie B: €159,-

 • supporter/ondersteuner tijdens dit evenement;
 • 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer;
 • 2 keer diner (Chinees buffet en barbecue);
 • 3 keer ontbijt;
 • vervoer heen (in overleg);
 • mogelijkheid vervoer bezoek ploegentijdrit;
 • vervoer terug (in overleg).

 

*meerprijs 1-persoonskamer voor 3 nachten is 95 euro en bij opgave vermelden!

 

Wil jezelf een accommodatie regelen voor bijvoorbeeld je gezin dan kan dit natuurlijk ook. Dan betaal je alleen als deelnemer €219,-.

 

Opgave

Je kunt je aanmelden voor dit evenement via: wekemaharold@gmail.com.

Bij opgave naam, telefoonnummer (graag mobiele nummer) vermelden plus optiekeuze.

Vol = Vol (er kunnen maximaal 24 fietsers deelnemen)

Betaling

Bij opgave het bedrag in zijn geheel, maar in ieder geval een aanbetaling van €100,- overmaken op rekeningnummer: NL60 RABO 0353158224 t.n.v.  H.A. Wekema o.v.v. naam/namen en Vuelta 2022.

De 2e termijn (het restbedrag) voor 1 juli 2022 overmaken.

Voortgang

Natuurlijk worden de deelnemers regelmatig op de hoogte gehouden door de organisatie over de voortgang van het evenement.

Voor vragen/opmerkingen kun je een mail sturen naar: wekemaharold@gmail.com of bellen (whatsapp) naar Harold (06-55818568).

0
X