Sander van de Lustgraaf met ingang van 2022/2023 nieuw Hoofd Jeugdopleidingen.

Het bestuur en de Technische commissie is verheugd te kunnen melden dat Sander van de Lustgraaf m.i.v. volgend seizoen 2022/2023 is aangesteld als het nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen van Achilles 1894. Sander volgt hiermee Harold Wekema op, die na bijna 20 jaar de overstap maakt naar de jeugdopleiding van FC Emmen.

Harold heeft in de afgelopen jaren ervoor gezorgd dat de jeugd binnen Achilles 1894 op een goed niveau heeft kunnen trainen, getuige de vele (jeugd)spelers die zijn doorgebroken in onze eigen eerste selectie, bij andere clubs, of zelfs zijn gescout door profclubs. De manier van trainen binnen onze jeugdopleiding wordt door die profclubs in sommige gevallen beschouwd als zijnde een betere opleiding dan die van henzelf. Dit alles is grotendeels de verdienste van Harold en uiteraard is dit dan ook bij FC Emmen niet onopgemerkt gebleven. Vanaf het komende seizoen zal hij bij de Drentse Eredivisionist binnen de jeugdopleiding aan de slag gaan. Harold blijft echter een echte Achilliaan en we zijn als bestuur dan ook nog met hem in gesprek om ervoor te zorgen dat hij ook de komende jaren nog als (jeugd)trainer aan de vereniging verbonden kan blijven.

Harold zal als HJO worden opgevolgd door Sander van de Lustgraaf. Sander is binnen de Achilles gelederen zeker geen onbekende, daar hij in het recente verleden al binnen onze club werkzaam is geweest als Jeugd Coördinator en assistent-trainer.Na zijn actieve voetbalcarrière heeft Sander een schat aan ervaring opgedaan als jeugdtrainer bij o.a. Hoogeveen, Noordscheschut, FC Emmen en ACV. Als hoofdtrainer is hij eerder werkzaam geweest voor CSVC en Amboina en komend seizoen gaat hij zijn derde seizoen in als eindverantwoordelijke bij SC Lutten.

Vanzelfsprekend zal er tussen Harold en Sander een “warme” overdracht plaatsvinden. Achilles is Harold veel dank verschuldigd en met het aanstellen van Sander kiest Achilles voor een HJO met gelijke aandacht voor alle jeugdteams en oog voor de begeleiding van de deels nog jonge trainersstaf. Gegeven de importantie van deze rol, waarin continuïteit erg belangrijk is, is tussen Achilles en Sander de intentie uitgesproken om een samenwerking voor meerdere jaren aan te gaan.

Wij kijken daarom uit naar zijn komst en hebben veel vertrouwen in een mooie samenwerking.

Bestuur Achilles 1894

0
X