Inmiddels kunnen we melden dat ook Joëll Bunk en André Manzeza ons volgend seizoen komen versterken.

Joëll is een “oude” bekende binnen Achilles 1894. Na hier in de jeugd te hebben gespeeld, is hij gaan voetballen bij FC Assen en op 17 jarige leeftijd heeft hij de overstap naar het eerste elftal van Asser Boys gemaakt, waar hij inmiddels al weer 2 seizoenen speelt. Daarnaast is hij momenteel nog steeds trainer van Achilles O-11. Als aanvallend ingestelde rechtsback, die naar eigen zeggen het liefst voetballend de oplossing zoekt, gaat Joëll volgend jaar de strijd aan om aan René Wollerich en Raymond Middel te bewijzen dat hij toch echt niet om hem heen kan als het gaat om de basisplaatsen.

De volgende nieuwkomer betreft de 25-jarige André Manzeza. Velen binnen Achilles zullen hem wellicht kennen, maar hij heeft hier nooit gespeeld. Deze rechtsbuiten speelt namelijk al vele jaren bij VAKO en pikt daar regelmatig zijn goaltjes mee. Op zich heeft Achilles goede ervaringen met spelers die van VAKO kwamen en hier op een wat hoger niveau mochten acteren, denk bijvoorbeeld aan René Doorten, die in de hoogtijdagen van Achilles op het hoogste amateurniveau naar onze club kwam en zijn voeten liet spreken. Of André deze prestaties kan evenaren zal de toekomst uitwijzen, maar na een aantal keren met onze eerste selectie te hebben getraind, bleek al gauw dat hij zonder twijfel de kwaliteiten heeft om het op een wat hoger niveau te gaan proberen. Nu is het zaak om de trainers ook nog even te overtuigen en dan kunnen zijn ouders, André vanuit de woonkamer zien spelen.

Welkom heren en veel succes!

0
X