Zoals u, als bezoeker van ons mooie sportcomplex, inmiddels uit diverse berichtgeving zult hebben begrepen, worden de kantines bij sportverenigingen qua corona-richtlijnen gelijkgesteld met de richtlijnen die gelden voor de horeca. Ook de kantine bij Achilles 1894 ontkomt er niet aan om deze voorschriften te handhaven. De afgelopen week hebben we nog even gezocht naar de juiste methode om dit te kunnen doen, daar wij er moeite mee hebben om onze vrijwilligers in een positie te brengen waar zij mensen moeten gaan toelaten, of mensen de toegang juist moeten ontzeggen. De kantine sluiten is wat ons betreft echter geen optie. We kunnen de omzet, net als vele verenigingen om ons heen, erg goed gebruiken na een lange periode van sluiting.

De landelijke regelingen zijn afgelopen dagen ook op nuances nog wat gewijzigd en daarom zijn we inmiddels tot een protocol gekomen waarin we een dringend beroep doen op de medewerking van u allen. Onze kantinemedewerkers zijn namelijk ook vrijwilligers en hebben part nog deel aan de invoering van deze maatregelen. We willen geen escalaties, dus vragen we het gebruik van het gezonde verstand en een beetje begrip voor onze vrijwilligers.

Uiteraard zijn bezoekers in de kantine meer dan welkom, maar wil je in de kantine blijven dan zal een vrijwilliger de QR code scannen waarna een polsbandje wordt omgedaan. Het polsbandje geeft toegang tot een verblijf in de kantine, waar regelmatig zal worden gecontroleerd. Uitzonderingen hierop zijn niet toegestaan!!

Voor het afhalen van drankjes of een versnapering is geen QR-code noodzakelijk. Het afhaalgedeelte is in de kantine met linten afgezet en het is nadrukkelijk de bedoeling dat u na het afhalen direct doorloopt en de kantine weer verlaat.

Mogen wij op jullie aller medewerking rekenen? En wordt er om je QR-code gevraagd, werk dan mee en maak het onze vrijwilligers niet onnodig moeilijk !!! We hebben ze hard genoeg nodig.

Laten we er met zijn allen er een mooie dag van maken. Na afloop kunnen we met inachtneming van alle maatregelen in de kantine rustig nog even gezellig bij elkaar komen en hopelijk met 3 punten in de zak huiswaarts keren. Voor de goede orde; deze regelgeving geldt de komende tijd tijdens de openingstijden van de kantine. De sluitingstijd van de kantine wordt nu op zaterdagen vastgezet op 19.30 uur.

Namens het bestuur van Achilles 1894

Peter de Jong

0
X