Komend weekeinde, na 17 maanden zonder normale voetbalcompetitie is het bijna niet te bevatten, dat het vanaf aanstaande zaterdag gewoon weer mag: normaal trainen, een biertje in de kantine en met vrienden een wedstrijd voetballen. Iets wat voor corona zo vanzelfsprekend was.

Anders dan toen is alleen de anderhalve meter afstand. Die coronabasismaatregel blijft van kracht voor het gebruik van kleedkamers, kantines en het publiek langs de lijn. Pas op 20 september wordt bekend gemaakt wat daarmee gebeurt. Wij hopen uiteraard dat de maatregelen in de komende periode afgebouwd kunnen worden. Hier hebben wij jullie ook voor nodig. Daarom willen wij jullie allen vragen de anderhalve meter zo goed mogelijk in acht te nemen.

De afgelopen periode is er veel gebeurd om komend weekend weer normaal te kunnen starten. Vele vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat ons complex er weer prima bij ligt. De kantine en kleedkamers zijn schoongemaakt, langs de velden zijn her en der nieuwe reclame-uitingen opgehangen en alle velden zijn in topconditie gebracht. Alleen het B-veld is momenteel nog niet bespeelbaar. Dit veld is recentelijk volledig gerenoveerd en de gemeente doet er alles aan om ervoor te zorgen dat we mogelijk na volgende week ook weer op dit veld terecht kunnen.

Voor ons eerste elftal staat zaterdag de eerste bekerwedstrijd op het programma. WKE-15 is dan de tegenstander. Zoals bekend is de eerste selectie grotendeels intact gebleven. Daar waar we Wouter van der Molen (Staphorst), Bastiaan Jager (USA) en Tobias Stel (gestopt) dit seizoen moeten missen, zijn Remy Klaassens en Morten Otto teruggekeerd. Er staat dus een selectie die absoluut 2e klasse waardig is en het zou mooi zijn als we om de bovenste plaatsen mee kunnen strijden. De toekomst zal uitwijzen of we dit waar kunnen maken.

Dit weekeinde zijn er op zaterdag zo’n 15 thuiswedstrijden verdeeld over de dag. Zo spelen o.a. Achilles 3, Achilles 4, O19-1, O19-3, O17-1, O17-2 en vele elftallen in de jongere leeftijdscategorieën op ons complex, dus u bent van harte uitgenodigd om eindelijk weer eens een wedstrijd te bekijken. Om 16:30 uur staat tot slot de wedstrijd van ons vlaggenschip tegen WKE op het programma.

Wij wensen u alvast een mooi en sportief weekend toe en zien u graag op Sportpark Marsdijk.

Namens het bestuur Achilles 1894

Peter de Jong

0
X