Jaylen Passial en Keano Wekema uit Achilles 1894 JO11-1 spelen volgend seizoen bij FC Emmen JO12-1. Na een aantal proeftrainingen en wedstrijden is de jongens een plek voor volgend seizoen aangeboden. Een compliment voor de jongens hun inzet en ontwikkeling, de Achilles 1894 jeugdopleiding en de inzet van trainers van de teams waar Jaylen en Keano de afgelopen jaren in hebben gespeeld.

Het is als club mooi om te zien dat deze jongens de kans krijgen bij een professionele voetbalorganisatie.

Het resultaat van iedere wedstrijd en training beter willen worden. Samen met hun teamgenoten bij Achilles 1894 zijn ze ook in de Corona periode midweeks op 3 trainingsmomenten blijven trainen onder leiding van hoofdtrainer Joël Bunk en het trainersteam van de vereniging.  Vaak kwam er een 4e trainingsmoment bij met een aantal teamgenoten bij de JO13-1, waarin vooral fysieke weerstanden ontwikkeld konden worden. Daarnaast op bijna alle zaterdagen een clubactiviteit.

Jaylen Passial 

Als klein schuchter jongetje van 5 jaar kwam Jaylen al bij de club. Maar na een aantal trainingen was het nog niet het moment om daadwerkelijk te beginnen met voetbal bij de club. Een klein jaartje later melde hij zich weer en  is hij nooit meer weggeweest. Vanuit de JO8-4, JO8-1, JO9-1 en 2 jaar in de JO11-1 mag Jaylen zijn onnavolgbare acties nu proberen bij FC Emmen.

Keano Wekema

Muziek was alles voor Keano tot zijn 6e levensjaar. Een bal was toen nog niet in beeld. Via een aantal klasgenootjes ging hij uiteindelijk voetballen bij Achilles 1894. Waar hij in zijn 1e jaren bij de club veel aan het rennen was, maar eigenlijk geen bal raakte heeft hij zich ontwikkeld tot een speler die volledig 2-benig is en altijd de bal wil hebben. Via dezelfde route als Jaylen bij de club kan Keano zich verder ontwikkelen bij FC Emmen.

Beide jongens vinden het natuurlijk jammer dat ze de club en vooral hun team gaan verlaten. Beiden hebben een prachtige tijd gehad en proberen het nu een stapje hoger.

0
X