Na een aantal weken op zaterdag veel partijtjes te hebben gespeeld stond er op zaterdag 20 maart 2021 een andere activiteit op het programma. Voor de JO-8 en JO-9 teams stond er een rondje Marsdijk! Een uitgestippelde route van 4,5 kilometer door Marsdijk met je eigen team en daarbij allerlei leuke opdrachten!

De start was bij het complex van Achilles in de ochtend en elk team startte om het kwartier. Je kreeg 3 ballen mee per team dus je wist dat er ook voetbal activiteiten bij zaten. Direct vanaf de start een vraag over het complex van Achilles. Die vraag was best moeilijk en vandaar het ook maar een team het goed had.( stiekem gespiekt op internet Rene!). Daarna ging de route langs het kanaal waar een stukje Footgolf was bedacht. Samen met je team omste beurten de bal zo ver je kon vooruit trappen.

Uiteraard belande de bal ook regelmatig in de sloot. Dus samen met je team bedenken hoe je de bal uit de  sloot kon krijgen zonder natte voeten. Vervolgens waren er nog wat vragen en een spannende route door het bos met een hele steile helling. Op de fietsbrug Marsdijk stonden 2 mensen met drinken en chipjes. Maar eerst moest daar nog een pittige activiteit voor worden gedaan met je team.

Na een korte break ging de route verder met weer footgolf richting het Anne Frank Park. Weer zo snel mogelijk de bal in het rondje schoppen met je team. In het park was er ook een opdracht wie het langste aan de rek stok kon hangen. Het record was over de 3 minuten!! Nog wat vragen verder was het complex van Achilles bijna weer in zicht maar eerst nog met je team zoveel mogelijk ballen in de basket gooien.

Hierna werd de route in gezet richting het complex van Achilles en waren de meeste kindjes al aardig moe. Aangekomen op het complex werden de kinderen beloond met ranja en lekkere snackjes.

Al met al een zeer geslaagd ochtend voor alle teams en dikke pluim voor de gelopen route van 4,5 KM

0
X