Het is een bijzondere tijd, dat behoeft geen nadere uitleg. Toch werkt onze technische staf hard aan de selecties voor komende seizoen, in de hoop dat we dan weer in competieverband kunnen voetballen. Het bestuur is dan ook blij dat keeper Morten Otto volgend seizoen weer deel uit zal gaan maken van de eerste selectie.

Na het opheffen van het zondagvoetbal bij Achilles 1894 koos Morten ervoor om toch op niveau te blijven voetballen en bij stadsgenoot ACV de strijd aan te gaan met Ben Wormmeester. Al na een paar wedstrijden bleek dit een goede keuze, want na 4 wedstrijden raakte Ben geblesseerd en Morten greep zijn kans Hij stond de rest van het seizoen 2019-2020 onder de lat en promoveerde met ACV naar de derde divisie. Dit jaar rekende Morten op basis van zijn goede prestaties tijdens dat eerste seizoen op een basisplek, maar de trainer van ACV koos voor de inmiddels herstelde Ben Wormmeester. Zoals bekend werden er in dit seizoen vanwege de Corona slechts een paar wedstrijden gespeeld en ook voor het komende seizoen kon men Morten weinig perpectief bieden. Zodoende kwam Achilles 1894 weer in beeld.

Ondanks het feit dat Morten meerdere mogelijkheden had om komend seizoen op een hoger niveau te acteren heeft hij, na een aantal goede gesprekken, toch voor een terugkeer naar Achilles 1894 gekozen. Met deze keuze geeft hij invulling aan de door het bestuur gekozen richting om toe te werken naar een selectie met zoveel mogelijk spelers die uit de eigen jeugd zijn voortgekomen. De jeugdopleiding van Achilles 1894 heeft in het verleden voldoende spelers voortgebracht die op een dusdanig niveau kunnen acteren, dat we zeer zeker in staat zijn een sterke selectie bijeen te brengen, die in de tweede klasse mee moeten kunnen gaan doen voor het kampioenschap. Dat is dan ook zeker de doelstelling voor het komende seizoen. De keuze van Morten is tweeledig; Enerzijds kiest hij hiermee voor zijn gezin en zijn maatschappelijke carrière, anderzijds is de band met keepertrainer Mark Ekhart en hoofdtrainer Harold Wekema altijd bijzonder goed geweest en absoluut een factor in zijn overwegingen geweest.

Alhoewel een basisplek ook bij Achilles 1894 vanzelfsprekend nog geen uitgemaakte zaak is, zijn wij als bestuur blij en trots dat Morten ons wil gaan helpen om Achilles 1894 terug te brengen naar het niveau waar we op basis van onze historie thuishoren.

Wij wensen hem heel veel succes.

Bestuur Achilles 1894

Foto door Peter van der Werf (Sportimages.nl)

0
X