Op maandag 14 december jl.  was er wederom een landelijke persconferentie, waarbij de coronamaatregelen voor de sector sport sterk zijn aangescherpt. We gaan terug naar een zware lockdown.

Het was een duidelijke boodschap gisteravond van de minister-president vanuit het Torentje: Nederland gaat vanaf vandaag voor 5 weken in ‘lockdown’. De coronacijfers laten helaas geen andere keuze. En hoewel de boodschap begrijpelijk is, is het voor het amateurvoetbal wederom geen goed nieuws. Daar waar er voor de jeugdteams gelukkig niks verandert wordt het perspectief voor de seniorenteams er niet beter op. Sterker nog, vanaf vandaag mogen zij enkel nog in tweetallen buiten trainen. Hoewel we ons beseffen dat dit voor een teamsport als voetbal geen doen is, hebben we ons hier even bij neer te leggen. De actuele informatie hebben we inmiddels weer bijgewerkt op www.knvb.nl/coronavirus.

Wat betreft voor de regionale besluitvorming verwijzen wij naar onderstaande tekst.

Bijgaand ter informatie de link,  https://www.assen.nl/coronavirus  naar de gemeentelijke website, hier vindt u de informatie van de Rijksoverheid en het intrekkingsbesluit van de Veiligheidsregio Drenthe. In de afgelopen 10 maanden zijn de maatregelen die noodzakelijk waren voor het beperken van de verspreiding van het COVID-19 virus afgekondigd middels noodverordeningen. Vanaf 1 december zijn de maatregelen geborgd in de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 en is de werkwijze via noodverordeningen overbodig geworden.

In het kort zijn de volgende maatregelen van kracht:

Buitensport:
Buiten mag met maximaal 2 personen (excl. trainer) op 1,5 meter afstand worden gesport. Kinderen t/m 17 jaar zijn uitgezonderd.

Achilles 1894 is gesloten vanaf zondag 20 december 2020 t/m 03 januari 2021 i.v.m. de kerstvakantie ,  in deze periode vinden er dus geen sport gerelateerde activiteiten  en trainingen vereniging breed meer plaats.

 

Bestuur Achilles 1894

0
X