Beste leden, ouder(s)/verzorger(s), vrijwilligers, 

In deze briefing geven wij een update over de maatregelen die vanaf donderdag 24 september 2020 voor ons sportpark gelden (in verband met een aantal COVID-19 besmettingen bij leden van Achilles 1894) en welke maatregelen we als club in nemen n.a.v. de persconferentie van maandag 28 september 2020. 

Vanaf donderdag 24 september was ons sportpark gesloten voor alle activiteiten i.v.m. een 4-tal COVID-19 besmettingen bij stafleden en spelers . Gelukkig hebben zich in de tussentijd geen nieuwe besmettingen voor gedaan, daarom maken we vanaf 30 september 2020 weer een opstart met de voetbal activiteiten, te weten de trainingen en het spelen van wedstrijden. In onderling overleg met de eerste selectie teams van Achilles 1894 en Rolder Boys is de beker wedstrijd van woensdag 30 september verplaatst naar een andere datum, welke deze zal zijn, daarover is nog overleg.

De maatregelen die wij als club n.a.v. de persconferentie van 28 september jl. nemen hebben wij hieronder beschreven.
Omdat er nog wat onduidelijkheden (en uitdagingen) zijn over de nieuwe protocollen zijn we in afwachting op de KNVB. Zodra er meer nieuws is, geven wij jullie een update. 

 • De kantine zal vanaf dinsdag 29 september t/m dinsdag 20 oktober 2020 helaas gesloten zijn.
 • Trainingen – Alle kleedkamers zullen vanaf dinsdag 29 september t/m dinsdag 20 oktober gesloten zijn. Vriendelijk verzoek aan alle leden om omgekleed naar de trainingen te komen en na de training dan ook thuis te gaan douchen. Dit geldt voor alle teams, zowel jeugd als senioren.
 • Wedstrijddagen. Voor thuiswedstrijden gelden de volgende regels: Jeugd t/m 0-13 thuis omkleden en douchen. Vanaf de leeftijdscategorie 0-15 en ouder geldt dat zij wel gebruik kunnen maken van de kleedkamer(s). Wedstrijdbesprekingen kunnen plaats vinden op de tribune of op het veld. Leeftijdscategorie 0-19 en ouder kleedkamer en/of tribune.

Meest gestelde vragen:

1. Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer? 
Nee, bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

2. Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken? 
Nee. Als je kind sport op eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwers gezien en mogen dus niet blijven kijken. 

Voor overige informatie n.a.v. de persconferentie verwijzen wij naar deze link

Algemeen:

 • Blijf thuis bij klachten
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Gebruik je gezonde verstand
 • Geef elkaar de ruimte en respecteer elkaar
 • Was je handen regelmatig
 • Schud geen handen 

Overig:

 • Volg de aanwijzingen van aanwezige vrijwilligers van Achilles 1894 op
 • Bij grote drukte kunnen wij u vragen om uw aanwezigheid te registreren middels de QR code.
 • Blijf niet onnodig lang op de sportlocatie rondhangen na de wedstrijd of training.
 • Wanneer u zich niet houdt aan de regels die gelden op ons Sportpark, kunnen wij u verzoeken het sportpark te verlaten. 

Bestuur Achilles 1894 

0
X