Voetbalwedstrijden kunnen niet zonder scheidsrechters. Daarom zijn we binnen Achilles 1894 elke week weer erg druk bezig om te proberen om elke wedstrijd van een scheidsrechter te voorzien.

Helaas lukt dit niet elke week. De reden daarvoor is dat we te weinig scheidsrechters hebben om alle wedstrijden te voorzien. Veel scheidsrechters spelen zelf ook nog wedstrijden en zijn daardoor niet altijd inzetbaar. Dit kan doordat ze uit spelen of omdat de begintijden van de wedstrijden dicht bij elkaar liggen. Ook zijn er een aantal scheidsrechters gestopt met fluiten. Voor het seizoen 2020-2021 hebben we dus een nog groter probleem met scheidsrechters.

Het verzoek is dan ook aan de teams om afspraken te maken wie er kan fluiten mocht er geen scheidsrechter zijn gevonden. Vanuit Achilles doen we er alles aan om toch een scheidsrechter te regelen en soms lukt dit op het laatste moment nog. Als er scheidsrechters geregeld zijn voor een wedstrijd wordt dat doorgegeven aan de leider van dat team.

Een wedstrijd afzeggen – en dus niet spelen – doordat er geen scheidsrechter is, is geen optie. Vrijwilligers zijn we allemaal. We moeten er met elkaar iets van maken. Maar de teams hebben natuurlijk wel een ‘verplichting’ om de wedstrijden te spelen. In overleg is veel mogelijk.

Wat zijn de consequenties als een wedstrijd niet wordt gespeeld omdat een team geen scheidsrechter heeft? Dit is voor de KNVB in dergelijke gevallen aanleiding om de vereniging een schikkingsvoorstel te doen middels een boete.

We zijn dus dringend op zoek naar scheidsrechters.

Ben je bereid om het team van je kind af en toe te fluiten kunnen we je ondersteunen door tips en trucs te krijgen van ervaren scheidsrechters van Achilles 1894. Dit is geen complete cursus maar een avond waar handreikingen gedaan worden zodat het net wat makkelijker is om situaties te herkennen en beslissingen te nemen.

Mochten er mensen zijn die het leuk vinden om voetbalwedstrijden te fluiten als vereniging scheidsrechter kunnen die contact opnemen met Ard van ’t Hoog via e-mailadres ard.achilles@gmail.com.

0
X