De door het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Hierdoor kan de vereniging onder deskundige begeleiding van onze jeugdtrainers weer voetbalactiviteiten voor onze jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. De kantine en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Natuurlijk zijn wij als vereniging verheugd met dit besluit, alleen zijn wij afhankelijk van de gemeente wanneer wij de deuren kunnen heropenen. Op het moment dat er groen licht vanuit de gemeente wordt afgegeven zullen wij de trainingen starten voor onze jeugdteams volgens het bestaande trainingsrooster met daaraan strikte voorwaarden verbonden. Aan deze voorwaarden dient iedereen zich te houden, dus trainers, spelers, speelsters en ouders/begeleiders.

 

Voorwaarden Onder 12 teams en jonger:

  • Omkleden (aan/uit trainingstenue) gebeurt thuis (kleedkamers en clubgebouw zijn gesloten). Neem eventueel zelf een bidon met drinken mee.
  • O12-teams en jonger trainen alleen op woensdag en vrijdag volgens het bestaande trainingsrooster (zie website onder overige).
  • O12-teams en jonger worden bij de ingang opgevangen en doorgestuurd naar het juiste veld.
  • Ouders zijn niet welkom bij de trainingen en mogen het sportpark niet betreden.

Het tevens niet wenselijk om te blijven kijken buiten de hekken, dus brengen en ophalen en bij de auto/fiets/wandelend wachten. Trainers zorgen er voor dat kinderen naar hun ouders toe kunnen gaan met inachtneming van de afstand.

  • Voor spelers die in een O13-teams spelen, maar nog geen 13 jaar zijn, geldt dat ook zij welkom zijn.
  • Buiten de georganiseerde trainingen om, zal het sportpark gesloten zijn. Het is dan niet toegestaan het sportpark te betreden.
  • Via de trainers/leiders zal uiteindelijk gecommuniceerd worden op welk moment de trainingen weer zullen gaan starten.

 

Vriendjes, vriendinnetjes Onder 12 teams en jonger:

Als aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan mag je (een) vriendje(s) en/of vriendinnetje(s) meenemen naar de training als je dit leuk vindt.

Natuurlijk staat het iedereen vrij om te bepalen of je deel gaat nemen aan deze trainingen. De vereniging respecteert ieders besluit. Gezondheid en veiligheid zijn en blijven altijd het belangrijkste uitgangspunt.

 

O13 teams en ouder:

Achilles 1894 heeft besloten om vooralsnog eerst met deze leeftijdscategorie ( dus t/m 12 jaar) te starten. Het protocol voor O13 teams en ouder ligt klaar. Als over enige tijd blijkt dat we de trainingen voor deze categorie binnen de gestelde regels op een verantwoorde manier kunnen uitvoeren, zullen deze trainingen ook hervat worden. Hierover volgt t.z.t. een bericht.

 

Bestuur Achilles 1894

0
X