De UEFA heeft de EK-kwalificatietoernooien voor de mannen en vrouwen Onder 17 en Onder 19 voorlopig afgelast. Dit in verband met de uitbraak van het coronavirus. Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 zou de Eliteronde in eigen land afwerken bij Achilles 1894 en Harkemase Boys. Achtereenvolgens stonden duels gepland tegen Finland (woensdag 25 maart), Zwitserland (zaterdag 28 maart) en Tsjechië (dinsdag 31 maart).

Voor Oranje onder 17 stond de Eliteronde in Oostenrijk op het programma, met als doel kwalificatie voor het eindtoernooi in Noord-Ierland. Duitsland (woensdag 25 maart), Portugal (zaterdag 28 maart) en Oostenrijk (dinsdag 31 maart) zouden de tegenstanders zijn geweest.

Vrouwen

De speelsters van Onder 17 zouden dit weekend al voor het eerst in actie komen om deelname aan het EK af te dwingen. De wedstrijden tegen Schotland (zaterdag 14 maart), Kroatië (dinsdag 17 maart) en Duitsland (vrijdag 20 maart) gaan dus niet door. De wedstrijden stonden gepland in Gendt en Venray. Gendt verving daarmee het Brabantse Uden, waar na advies van het NOC*NSF al niet zou worden gespeeld in verband met het coronavirus.

Vrouwen onder 19 zou pas op woensdag 8 april voor het eerst in actie komen tegen Roemenië. Daarna stonden wedstrijden gepland tegen IJsland (11 april) en Schotland (14 april). Ook deze duels in eigen land zijn afgelast.

0
X