Alles waar Achilles voor stond, is zo’n beetje voorbij gekomen afgelopen jaar. Met veel plezier is deze wekelijkse rubriek vanaf januari gemaakt in het kader van 125 jaar Achilles. Op www.achilles1894.nl/125-jaar zijn de berichten verzameld. Hieronder een greep uit de foto’s die op genoemde website pagina terug te vinden zijn. In het Drents Archief is nog veel meer uit de historie van Achilles terug te vinden. Met dank aan Joop Jokshorst.

1948-1949 B-junioren Achilles in Leeuwarden

Organisatie TOHT 2014

1959 VAKO-Achilles 1-0. 8 maart 1959. Van hotel de Moriaan vertrok de selecte gezelschap in de vroege middaguren. de overwinnaarsblik in de ogen. Wil v.d. Berg met achter hem André Java. Op de voorgrond, naar hem voorzitter de Geeter, druk in gesprek met Sent Visser. Verdere bekenden op de foto: geheel links Sjoerd Brouwer, Albert Marring, Jannes Koster en Bouwe Boomsma (in de deur)

1964 Musselkanaal-Achilles 0-3. Achilles kampioen en promoveert naar de eerste klasse. Staand v.l.n.r. Vogelzang (trainer), Chris Kobus, Henk Weerman, André Java, Daan Gonlag, Henk Schokker, Friedie Fokkema, Anne Stoffers (was geblesseerd). Geknield v.l.n.r. Jaap Postema, Herman van Beek, Kees Rozema, Willy Sprenger en Willy v/d Berg

24-12-1934 Revue Achilles Balletgroep

Joop Jokshorst en zijn archief

maart 1981 Achilles B1 in het nieuw

1996-vrouwen Achilles 1894

0
X