Op 1 juni 2019 kon men tijdens het “Achilles Voetbalfestijn” motorzaag-kunstenaar Eric van de Leur live aan het werk zien. Gedurende die middag toverde Eric m.b.v. diverse modellen motorzagen een groot blok hout om tot een prachtig borstbeeld van de naamgever van onze club; Achilles, de dappere held uit de Griekse mythologie.

Op verzoek van Eric heeft de club in de open lucht naar een mooie plek gezocht om het kunstwerk  een permanente plek te geven. Het beeld is met speciale olie behandeld en zal door het Hollandse weer prachtig gaan verkleuren. Inmiddels staat het borstbeeld op een zware stalen sokkel op een prominente plek direct bij toegang naar de velden.

Het metaal van de sokkel is  onbehandeld en zal  onder invloed van datzelfde Hollandse klimaat gaan oxideren tot het samen met het borstbeeld één mooi geheel zal gaan vormen. De sokkel is vervaardigd én aangeboden door Machinefabriek Rinsema. Als club willen we Eric van de Leur en Machinefabriek Rinsema bedanken voor dit prachtige cadeau.

0
X