Achilles heeft de allerlaatste wedstrijd van Achilles in de zondagcompetitie verloren.
In Beverwijk werd het 2-1 voor de gastheren, die daardoor verdiend het kampioenschap behaalde.

Het was een historische ( voor vele Achillianen een zwarte) dag. Achilles gaat volgend seizoen om de bekende redenen verder in de 3e klasse zaterdag.

DEM begon sterk, maar scoorde niet. Dat deed Achilles wel in de 35ste minuut. Een prima actie van Ids Hannema bracht de ruststand op 0-1 en het was stil in Beverwijk. De aanwezige supporters van Achilles (met een bus vol aanwezig) lieten zich daarentegen luidruchtig horen (ook tijdens en na de wedstrijd trouwens, waarvoor dank namens de selectie en staf).
Dat veranderde na de rust, toen DEM in korte tijd twee keer scoorde.
Achilles probeerde het daarna nog wel, kreeg ook kansjes. De mooiste was voor Stan Haanstra. Zijn harde inzet werd ternauwernood door de keeper uit de kruising getikt. Vlak daarna barstte het feest los Beverwijk (uiteraard met de felicitaties van Achilles). En andere emoties bij een aantal Achillianen…

Achilles 1894 :
Morten Otto, David Modderman, Roy Mertens, Remy Klaassens, Tim Migchelsen (Jean Pierre N’Gouan),
Pelle de Vries (Youri Ploeger), Youri Schuur (Matthijs Hensens), Chris van Houten, Stan Haanstra, Ids Hannema, Rick Wiersma

Daarna weer met de FC-Groningen-bus naar Assen, waar in een plaatselijk pizzeria afscheid werd genomen van Achilles-zondag.
Onder de prima leiding van ceremoniemeester Stijn Bosma was er voor iedere selectiespeler en staflid een aandenken aan twee mooie jaren.
En het werd een zeer emotioneel gebeuren, waarbij menig speler en staflid de tranen vrij lieten lopen. Tekenend voor de hechtheid van deze groep.

SUPER BEDANKT !!! : Morten, Chris, Luuk, Dani, Remy, Tim, Stijn, Roy, Youri S., Rachid, Pelle, Youri P., David, Jean Pierre, Matthijs, Rick, Stan, Ids, Patrick, Richard en Paul, Anne Jan, Roelof, Mark, Hans en Henk.

0
X