Achilles verloor voor bijna 500 toeschouwers de derby tegen koploper Hoogeveen.

Na een 1-2 ruststand werd het een 1-3 zege voor de ploeg uit Hoogeveen.

Achilles begon goed en na 1 minuut kopte Luuk Kuipers uit een corner van Rick Wiersma de 1-0 binnen. Hoogeveen was daarna de betere ploeg en kwam langszij in de 14e minuut. Daarna nam Achilles vervolgens weer het initiatief in een leuke en open eerste helft. Maar de kansen waren niet aan Matthijs Hensens en Ids Hannema besteed. Na 28 minuten de voorsprong voor Hoogeveen. Een vrije trap ging via muur raak: 1-2. Dat was ook de ruststand, ondanks kansen voor Youri Ploeger en Rick Wiersma.

Na de rust ging Achilles op jacht naar de gelijkmaker en gaf ruimte weg voor de gasten. Hoogeveen drukte echter vooralsnog niet door. Zo bleef het spannend en die spanning liep verder op, omdat Achilles weer kwam opzetten. Stan Haanstra wipte de bal net over en Rick Wiersma schoot via de vingertoppen van Nick Borgman op de lat. In de laatste minuut werd het duel beslist toen Hendriks alleen op Morten Otto werd afgestuurd. Hendriks omspeelde de Asser goalie en tekende voor de 1-3.

NB. Verslag mede met dank aan Andor Heij (Tweenul).

Zondag over een week (28 april) speelt Achilles thuis tegen AWC (14.00 uur)

Achilles 1894 :
Morten Otto, Chris van Houten, Luuk Kuipers, Remy Klaassens, Roy Mertens (Patrick Veldman),
Youri Ploeger (Rachid Traoré), Youri Schuur (Pelle de Vries), Ids Hannema, Stan Haanstra, Matthijs Hensens, Rick Wiersma

0
X