Tot en met 2016 stond menig Asser huishouden tijdens de Paasdagen in het teken van Top of Holland Trophy (TOHT).

Het was een jaarlijks terugkerend fenomeen. Tijdens de Paasdagen namen honderden sporters uit verschillende landen bezit van de Asser voetbalvelden om te strijden om de felbegeerde Top of Holland Trophy.

Op de velden van Achilles 1894, Asser Boys en LTC streden zo’n 86 teams met elkaar. Naast een  regionale teams waren Duitse, Belgische, Franse, Deense clubs aanwezig. Ooit heeft zelfs een keer een Zuid-Afrikaans team meegedaan

Het succes van de Top of Holland Trophy kan verklaard worden vanuit de samenwerking tussen de Asser clubs en Eurosportring. Ook de inzet van vele vrijwilligers is in dit opzicht belangrijk. Vele Assenaren werkten tijdens het toernooi in de sportkantines, waren actief op en langs de velden of hielpen in de catering. De feesten in de Rackethal en Party Town waren een groot succes!!

In het kader van het 100 jarig bestaan van Achilles 1894 is het TOHT ontstaan.

Grote belangstelling bij de opening Top of Holland op hoofdveld van het sportcomplex aan de Houtlaan

De eerste editie in 1994 werd gewonnen door Achilles 1894 A1 en aanvoerder Jos Jaarsma ontvangt de bokaal uit handen van Ronald Keen destijds voorzitter van de toernooi organisatie en Klaas Nuninga van Euro Sportring.

Bij het 125 jarig bestaan in 2019 is Ronald Keen voorzitter van de vereniging Achilles 1894 en Jos Jaarsma jeugdleider bij de jongens onder 13 (D-pupillen) van onder andere zijn zoon.

 

 

 

 

 

De laatste winnaars van het toernooi in 2016

Trotse trainers van toernooiwinnaar Achilles 1894 D1 in 2010

2004 TOHT Achilles 1894 D1?

Voorloper van het Top of Holland toernooi was het Karel Kaufman toernooi. Vernoemd naar de beste Achilliaan in de jaren 20/30, latere bondstrainer Karel Kaufman

1947 toeschouwers Karel-Kaufmantoernooi

1947 Prijsuitreiking Karel Kaufmantoernooi

1961 Toernooi Euro Sportring. Achillesteam naar sportuitwisseling naar Scheidegg (zuid-Duitsland-Oostenrijkse grens. Op de foto een aantal Achillianen met een onbekende tegenstander

1948-1949 B-junioren Achilles in Leeuwarden. Met o.a. J. Boelens, H. Wever, H. de Hoop, K. Spoelstra, W.Wijnbergen, B. Achterop (leider), Leen Meijer (leider), G. Holtrop, R. de Waard, Otto Nijboer, Henk Vondeling, W. de Groot en H. Hogenbirk

1948 A-junioren Achilles in Leeuwarden. Op de foto het Achilles A elftal tijdens het Leeuwarden-toernooi met o.a. links Klaas Deelstra, derde van links Wim Wijnbergen met daarnaast Jan Dekker. Geheel rechts staande Harry de Geeter. Onder o.a.Roel Koopmans, Jan Seuninga en Oskar de Rooy

 

0
X