Het geplaagde Achilles won, na een ruststand van 0-0, met 3-2 van hekkensluiter RKHVV. In een matige eerste helft lieten beide ploegen weinig zien. We noteerden drie kansen voor Achilles. Rick Wiersma (over) en Stan Haanstra (over en redding keeper) scoorden niet. De gasten kregen in de eerste helft geen kansen. De tweede helft was levendiger en nu kwamen er meer kansen. De eerste grote kans was voor de gasten, maar Achilles scoorde het eerste doelpunt. Stan Haanstra schoot laag binnen. Daarna een fase van slordig verdedigen van Achilles en RKHVV benutte dit maximaal. Binnen drie minuten stond het rond de 60ste minuut opeens 1-2. Achilles ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er in de 72ste minuut. Rick Wiersma schoot een vrije trap fraai binnen (2-2). Achilles rook meer en kreeg een handvol kansen. Pas in de 89ste minuut beloonde de ploeg zich. Tim Migchelsen scoorde in de verre hoek en werd matchwinner (3-2).

Achilles speelt woensdag thuis tegen Hollandia (20.15 uur) en zondag thuis tegen Fortuna Wormerveer (14.00 uur).

Achilles 1894
Morten Otto, Roy Mertens, Luuk Kuipers, Remy Klaassens, Tim Migchelsen, Pelle de Vries (Patrick Veldman),
Youri Ploeger (Youri Schuur), Ids Hannema, Rick Wiersma (Jean Pierre N’Gouan), Stan Haanstra, David Modderman

Afsluitend positief nieuws : keeperstrainer Mark Ekhart gaat volgend seizoen bij Achilles verder als keeperstrainer
van Zaterdag 1 en A1 en B1.

0
X