De noordelijke klassieker tussen Be Quick 1887 en Achilles 1894 werd vanavond door de Groningers gewonnen. Het werd 4-1. De winst kwam pas tot stand nadat Matthijs Hensens tot woede van Achilles rood had gekregen. Hensens vond dat hij door de scheidsrechter werd beledigd en schold terug.

De eerste helft ging redelijk gelijk op qua veldspel, maar de beste mogelijkheden waren voor Be Quick. Cordes schoot net voorlangs en Bentum stuitte op Morten Otto. Na 26 minuten viel de 1-0. Abdul Karim bediende Cordes die raak schoot. Bentum verzuimde daarna de Groningers op 2-0 te zetten door naast te tikken. Een schot Yoran Cats werd door Otto gekeerd.

Achilles 1894 liet voor rust ook van zich horen. Matthijs Hensens mikte recht op Be Quick doelman Robert Smit en Remy Klaassens schoot van afstand rakelings over. In de 43e minuut kwam Achilles op gelijke hoogte. David Modderman ging op rechts door en zijn voorzet werd door Stan Haanstra verzilverd: 1-1. Zowel het doelpunt van Be Quick als van Achilles werden overigens betwist. Bij dat van de Groningers zou de bal al uit zijn geweest en bij de goal van Achilles zou David Modderman buitenspel hebben gestaan.

Direct na de pauze was Matthijs Hensens één op één met keeper Smit kansrijk, maar de Groninger doelman stopte de bal. Belangrijk was wat er in de 54e minuut gebeurde. Na een discussie over een overtreding op Matthijs Hensens maakte de scheidsrechter een opmerking over het aantal kilo’s van de Asser spits en Matthijs Hensens reageerde boos. Hensens zag direct rood.

Be Quick buitte de man meer situatie in de 69e minuut uit (2-1). In de slotfase liepen de Groningers uit naar een 4-1 zege.

Volgende week speelt Achilles thuis tegen RKHVV (14.00 uur).

Achilles 1894: Morten Otto, Luuk Kuipers, David Modderman (Pelle de Vries), Remy Klaassens, Matthijs Hensens, Stan Haanstra, Tim Migchelsen, Rick Wiersma (Jean Pierre N’Gouan), Ids Hannema, Roy Mertens (Youri Schuur), Youri Ploeger.

 
NB. Verslag met dank aan Andor Heij (Tweenul)
0
X