Achilles is er niet in geslaagd om voor een stuntje te zorgen in Zieuwent. Na een 0-0 ruststand zegevierde de thuisploeg met 1-0.
Onder barre omstandigheden was het moeilijk voetballen. In het eerste half uur werden geen grote kansen gezien. In het laatste kwart van de eerste helft kreeg RKZVC drie riante mogelijkheden, maar deze werden niet benut.
Na de rust in eerste instantie een beter voetballend Achilles, wat ook de eerste grote kansen kreeg om de score te openen. Rick Wiersma schoot op de kruising en een schot van dezelfde speler werd met een uiterste inspanning geblokt door een verdediger van de thuisploeg. RKZVC kwam in de 72ste minuut op voorsprong na een fraaie aanval. De thuisploeg verzuimde de trekker over te halen en daardoor ging Achilles op jacht naar de gelijkmaker, mede door het inbrengen van twee extra aanvallers.
Het mocht, zoals vaker dit seizoen, niet baten. Positief waren de eerste speelminuten van Matthijs Hensens
na een erg lange periode van blessureleed.
Er komen nu deze maand drie cruciale wedstrijden aan tegen Hollandia, Be Quick en RKHVV.
A.s. zondag speelt Achilles thuis tegen Hollandia (14.00 uur).
Achilles 1894 :
Morten Otto, Roy Mertens (Matthijs Hensens), Daniel Sanafikhah, Luuk Kuipers, Remy Klaassens, Chris van Houten (Jean Pierre N’Gouan), Youri Ploeger (Pelle de Vries), Rick Wiersma, David Modderman, Ids Hannema, Stan Haanstra
0
X